PREOKRET U CRNOJ GORI? Knežević otkrio: Dritan Abazović spreman da biramo novog premijera! (VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2021. u 07:26

U CRNOJ Gori se Jasenovac ne sme ni spomenuti, a kada se govori o srpskim žrtvama i kada se oglasi državni vrh Srbije, državni vrh Crne Gore saopštava da je ta zemlja nezavisna i da neće dozvoliti mešanje u unutrašnje stvari, izjavio je večeras jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević.

ПРЕОКРЕТ У ЦРНОЈ ГОРИ? Кнежевић открио: Дритан Абазовић спреман да бирамо новог премијера! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Voleo bih da čujem i da mi neko objasni kako se i na koji to način Srbija mešala u unutrašnje stvari Crne Gore i gde ona to ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore - rekao je Knežević za TV Pink, komentarišući reagovanja u Crnoj Gori nakon izjava državnog vrha Srbije o Rezoluciji o Srebrenici uvojenoj u crnogorskoj skupštini.

Knežević je ocenio da je Rezolucija o Srebrenici još sramnija od priznanja Kosova 2008. godine od strane vlasti Mila Đukanovića, zato što su ovoga puta za rezoluciju glasali delovi parlamentarne većine koja je na talasu litija i srpskih glasova 30. avgusta prošle godien pobedila DPS.

Prema njegovim rečima, bilo je potrebno neko "samopriznanje Srba kao genocidnog narod" u državi u kojoj je 30 odsto Srba, i to prema pokradenom popisu iz 2011. godine.

Navodi da ta Rezolucija nije pisana u Crnoj Gori i da se nikada ne bi u toj zemlji napisala, jer je, kaže, srpsko stanovništvo u Crnoj Gori protiv rezolucije koja kvalifikuje Srbe, Srbiju i SPC kao genocidne.

Knežević očekuje da će u regionu krenuti "talas" donošenja takvih rezolucija kako bi se stvorili temelji za priču oko ukidanja Republike Srpske.

Ukazuje da je Demokratski front kada se govorilo o tome da li da se uvrsti Rezolucija o Srebrenici na dnevni red crnogorskog parlamenta, podneo predlog o Rezoluciji o genocidu u Velici i u Pivskim Dolima u Drugom svetskom ratu

- Ne da nije bilo Rezolucije, naprotiv, nije se dozvolilo ni da se raspravlja o tome, jer delovi parlamentarne većine nisu želeli da sude zločnine nad Srbima u Crnoj Gori koji su se dogodili tokom Drugog svetskog rata - rekao je Knežević.

Upitan da prokomentariše ponašanje premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji je, na konstataciju novinara, nezadovoljan donošenjem rezolucije, Knežević je rekao da je Krivokapić ipak izneverio amanet mitropolita Amfilohija.

Knežević je dodao da je Demokratski front napustio parlament, jer je, navodi, u petak veče stvorena ad hok parlamentarna većina s poslanicama DPS-a.

Kaže da su sada na potezu predsednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović i da od njih zavisi da li će biti novih izbora u Crnoj Gori i dodao da Demokratski front više neće trpeti poniženje srpskog naroda i SPC, kao i da neće dozvoliti da se ugrozi sve ono što je an izborima 30. avgusta prošle godine postignuto.

- Mislim da je Abazović spreman da biramo novog premijera - rekao je Milan Knežević.

Šešelj: Nijedna sudska presuda ne može biti van kritike

Vojislav Šešelj istkao je u emisiji da je Rezolucija o Srebrenici pre svega usmerena na to da se uguši Republika Srpska, a dotakao se i presuda Haškog tribunala.

- Nijedna sudska presuda na ovom svetu ne može biti van kritike, a posebno presuda nelegalnog suda - objasnio je prof. dr Vojislav Šešelj i dodaje da ljudi kao zdravorazumska i slobodnomisleća bića imaju pravo da kažu istinu, a to je da nije bilo genocida u Srebrenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)