NOVA BRUKA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA: Božo Milonjić otkrio zbog čega je smenjen - Biće mi drago što ću ostati na strani naroda

Novosti online

19. 06. 2021. u 09:14

BOŽO Milonjić smenjen je sa mesta generalnog sekretara vlade Crne Gore, o čemu je javnost obaveštena 14. juna.

НОВА БРУКА ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА: Божо Милоњић открио због чега је смењен - Биће ми драго што ћу остати на страни народа

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Tako su najave da Milonjić neće više sarađivati sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, nakon što je ovaj nedavno odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu, potvrđene.

Milonjić ističe da je obećao da će se obratiti javnosti kada bude razrešen, i tvrdi da je smenjen sa funkcije koju je obavljao isključivo zbog toga što je ostao do kraja pri stavu da treba potpisati Temeljni ugovor.

- Tražio sam da se ispoštuje obećanje i data reč. Baš kao što treba ispuniti svaku obavezu na putu evropskih integracija. Svoj stav sam izneo pred njegovom svetošću Patrijahom Porfirijem, tada vladikom Joanikijem, članovima Sinoda, Premijerom Krivokapićem, ministrima i savetnicima.

Milonjić kaže da je uveren da nema uzvišenijeg mesta niti veće dužnosti nego u dvoru Patrijašije naše crkve reći – istinu, te da nije želeo nikog da povredi, već samo da sačuva dostojanstvo svih onih koji su to 30. avgusta tražili.

- Razrešen sam sa funkcije, ali ne od svojih uverenja i obraza. Biće mi drago što ću ostati na strani naroda koji nas je doveo na vlast. Baš kao i predstavnici većine u parlamentu, dužni smo našoj Crkvi da obezbedimo ravnopravan položaj, onakav kakav imaju i ostale verske zajednice u Crnoj Gori.

Krivokapić je izdao one koji su ga izabrali, a sluša one koji rade protiv potpisivanja Temeljnog ugovora, Crkve, Mitropolita Joanikija i njegove svetosti Patrijaha.

Biti razrešen od nemoralnih znači biti moralan, biti udaljen od onih kojima reč ne znači ništa znači biti bliži onima koji drže do obraza i reči, biti kažnjen od onih koji su zaboravili na svoj narod i njegovu volju znači pripadati svom narodu, građanskoj Crnoj Gori i svojoj crkvi“.

Stoga je, kaže Milonjić, ovo razrešenje za njega – prizanje, i razgovor zaključuje citatom:

"Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka!"

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024