NOVI SRAMAN NAPAD NA CETINJSKI MANASTIR: Huligani divljali ispred svetinje (VIDEO)

M.S.

17. 06. 2021. u 15:55

GRUPA huligana sa Cetinja od kojih su neki, nažalost i u sedmoj deceniji života, u četvrtak sa ponovo pokušali da izazovu incident pred dverima Cetinjskog manastira, ali su samo zahvljajući video materijalu svetu poslali ružnu sliku o sebi i nažalost o Prestonici Cetinje u kojoj živi znatno veći broj građana koji se stidi ponašanja ''zaštitnika grada''.

НОВИ СРАМАН НАПАД НА ЦЕТИЊСКИ МАНАСТИР: Хулигани дивљали испред светиње (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

-Uprava Cetnjiskog manastira ''zbog zlonamernih objava na društvenim mrežama i pojedinim internet portalima o navodnoj devastaciji u Cetinjskom manastiru i današnjeg neprimerenog ponašanja grupe građana Cetinja u Cetinjskom manastiru i pred njim'', obratila se javnosti sa pojašnjenjem:

 -Kao što je upućenoj javnosti poznato, u Cetinjskom manastiru je 80-tih godina prošlog veka, u saradnji sa Muzejima Cetinje i tadašnjom republičkom i opštinskom upravom, obavljena rekonstrukcija manastira u okviru koje je od velikog dela njegovog unutrašnjeg prostora ustrojen crkveni muzej – Riznica Cetinjskog manastira, radi prezentacije bogatog crkvenog kulturno-istorijskog nasleđa svim posetiocima našeg grada. Kao što je svakome razumnome jasno, za potrebe primanja većeg broja posetioca Cetinjskog manastira i Riznice, bilo je potrebno uraditi odgovarajuće mokre čvorove, što je tada, dakle, pre četrdesetak godina i urađeno. Taj prostor i dan-danas služi u iste svrhe. Poslednjih sedmica se vrši zamena pločica i unutrašnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture tog prostora, koja je od višedecenijske upotrebe dotrajala i ne služi svojoj svrsi.

Nakon uređenja i popločavanja prostora oko Cetinjskog manastira pre petnaestak godina, koje je kompletno izvršeno u organizaciji državnih vlasti, došlo je do pogoršanja situacije, jer se desilo sleganje terena, što je u nastavku dovelo do oštećenja glavnih kanalizacionih vodova, piše Uprava Cetinjskog manastira, naglašavajući da su u svakom slučaju, činjenice sledeće: dva mokra čvora u suterenu Cetinjskog manastira su napravljena pre više od četrdeset godina, a danas se vrši njihova popravka, jer su dotrajali. Svaka priča mimo ove služi samo za nastavak anticrkvene hajke i predstavlja nameran pokušaj dizanja bespotrebnih tenzija i vještačkog izazivanja incidenata.

Lokalni mediji na Cetinju su obavestili javnost da je pred Cetinjskim manastirom došlo do protesta građana jer se u njemu prave toaleti zbog gostiju koji dolaze u manastir.


- Građani traže da se radovi obustave dok se nadležne institucije ne izjasne da li uopšte ti radovi mogu da se izvode i dok se ne objavi da li postoji dozvola. Navodno, dozvole za te radove nema i oni se izvode samoinicijativno.

 Intervenisala je i Komunalna policija a pred manastirom se obreo i predsednik Prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.


U video materijalu prezentovanom javnosti, u većem delu su obrisani tonovi, tako da se ne čuju vulgarnosti Cetinjana, ali, na snimku koji objavljujemo, vidljivo je njihovo nevaspitanje...

                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!