KRIVI SMO ŠTO SMO SRBI: Govor Milana Kneževića koji je uzburkao region

Novosti online

17. 06. 2021. u 15:31

KRIVI smo što su nas bacali u Jadovno po jamama, ubijali u Jasenovcu otvarajući logore za našu decu. Krivi smo što su nas ubijali u Velici i Pivi, krivi smo za bombardovanje jer kad nas nisu bombardovali nacisti, bombardovali su nas naši saveznici

КРИВИ СМО ШТО СМО СРБИ: Говор Милана Кнежевића који је узбуркао регион

Foto: Printskrin

Lider Demokratska narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević održao je juče govor u Skupštini gde je kazao da „otkako je probauljao i počeo razaznaje slogove najlepšeg srpskog jezika non-stop sluša da su Srbi nešto krivi kao narod“.

- Kako sam rastao tako je i naša krivica rasla, pa sam zaključio da je naša krivica intezivirana 1389. godine u boju na Kosovu, kad smo umesto zemaljskog odabrali nebesko carstvo. Kad nismo pred Otomanlijama hteli da spustimo Nemanjićke barjake. Tada smo bili spremni da glavu položimo na panj jer smo se zakleli pravoslavnoj veri, Isusu Hristu i našoj crkvi - kazao je Knežević.

Lider DNP-a, istakao je da su Srbi krivi zbog Careva Laza i barjaka iz Prvog i Drugog srpskog ustanka.

- Krivi smo zbog barjaka iz Fundine, Bregalnice, krivi smo jer smo se suprostavili Austro-Ugarima na Cetinju, Kolubari, Mojkovcu i Kajmakčalanu. Krivi smo što su nas bacali u Jadovno po jamama, ubijali u Jasenovcu otvarajući logore za našu decu. Krivi smo što su nas ubijali u Velici i Pivi, krivi smo za bombardovanje jer kad nas nisu bombardovali nacisti, bombardovali su nas naši saveznici. Krivi smo zbog Bratunca, Bljeska, Oluje i zbog Žute kuće i zbog protjeranih preko pola miliona Srba sa prostora bivše SFRJ - rekao je Knežević i dodao:

- Krivi smo što nismo dali našu svetu zemlju Kosovo i Metohiju i zbog toga nas je bombardovalo 19 najvećih zemalja svijeta, a sada nam zbog toga nam djeca doručkuju, večeraju i ručaju uranijum pa smo prvi po kancerogenim bolestima u Evropi i svijeti, naglasio je Knežević.

Koliko su nas ubijali i uništavali, kaže on, pravo je čudo da na ovoj kapi zemaljskoj ostao i jedan jedini Srbin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna