DA SE ČUVAJU TEKOVINE ANTIFAŠIZMA: Protest u Nikšiću zbog skrnavljenja spomenika LJubu Čupiću

Tanjug

13. 06. 2021. u 22:43

PREDSTAVNICI UBNOR-a, antifašisti Nikšića i građani protestovali su večeras na Trgu slobode u Nikšiću kod spomenika Ljubu Čupiću, zbog skrnavljenja spomenika tom narodnom heroju.

ДА СЕ ЧУВАЈУ ТЕКОВИНЕ АНТИФАШИЗМА: Протест у Никшићу због скрнављења споменика Љубу Чупићу

Foto: Printskrin

Predsednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Mirjačić rekao je da Nikšićani više ne smeju dozvoliti nijedan napad na bilo koji od 256 spomenika, koliko ih je u gradu, preneo je portal CdM.

Policija je privela Nikšićanina M.I. koji je sinoć snimljen kako urinira po spomeniku narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)