BEĆIR VUKOVIĆ NEPODOBAN ZA DPS I SDP? Nezadovoljni predsednikom žirija za Trinaestojulsku nagradu

M. S.

09. 06. 2021. u 09:33

ODLUKA Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da za predsednika žirija za Tinaestojulsku nagradu imenuje književnika Bećira Vukovića izazvala je histeriju u partijama bivše vlasti.

БЕЋИР ВУКОВИЋ НЕПОДОБАН ЗА ДПС И СДП? Незадовољни председником жирија за Тринаестојулску награду

Foto Ministarstvo kulture

- Predsednik žirija za dodelu Trinaestojulske nagrade. Još jedan ekspert u negiranju antifašističkih temelja. Osvežilo - "tvitovao" je poslanik i portparol DPS Miloš Nikolić, čime je počela hajka na Vukovića, kojoj su se pridružili i iz SDP, gotovo dvodecenijski saveznici Đukanovićevog DPS.

Za sve su okrivili URA, čiji je šef Kluba poslanika u Skupštini Miloš Konatar "glasao da predsednik žirija za Trinaestojulsku nagradu bude Bećir Vuković, poznat po veličanju Draže Mihailovića i unižavanju vrednosti partizanske antifašističke borbe".

Foto privatna arhiva

Iz URA su poručili, između ostalog, da je "Crna Gora večna, a partije prolazne, naročito politički sateliti DPS-a čiji je SDP, uz SD, najtužniji primer".

- Neka samo oni rade svoj posao. Navikao sam na takve stvari, ali, očigledno, neki ljudi ne shvataju da dolazi novo vreme posle decenija, kada je samo podobnima bilo dozvoljeno da se okite tom nagradom - kazao je Bećir Vuković za "Novosti".

- Raskidamo sa prošlošću! Nadam se da više niko neće ovu nagradu dobiti dva i više puta!

To se dešavalo. Sve je bilo zarobljeno, kao što je i ova nagrada "kukavica" jadna bila zarobljena. Sa time se neki, očigledno ne mire, ali, moraće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu