UGOSTITELJI IZ CRNE GORE MOLE: Andrija Mandić da spasi turističku sezonu uz pomoć Vučića i Dodika

Novosti online

26. 04. 2021. u 13:02

GRUPA ugostitelja sa primorija zatražila je od lidera nove parlamentarne većine Andrije Mandića da iskoristi svoje dobre odnose sa državnim rukvodstvima Srbije i Republike Srpske i tako ključno doprinese da se spasi predstojeća turistička sezona na Crnogorskom primorju.

УГОСТИТЕЉИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ МОЛЕ: Андрија Мандић да спаси туристичку сезону уз помоћ Вучића и Додика

Foto: Instagram

- Uzdamo se u dobre odnose predsednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera DF-a sa gospodom Vučićem i Dodikom, jer na našoj obali tradicionalno su najbrojniji gosti iz Srbije i Republike Srpske. Ukoliko njihov dolazak izostane imaćemo još jednu propalu sezonu i ogromno povećanje broja socijalnih slučajeva u državi, obzirom da je turizam glavna i skoro jedina ozbiljna privredna grana koju imamo – navodi se u obraćanju grupe ugostitelja koje je dostavljeno “Barskom portalu”.

U eri pandemije koronavirusa, kako dodaju, jedino snažne političke veze kakve sa Beogradom i Banja Lukom ima Andrija Mandić mogu biti spas za crnogorski turizam i desetine hiljada ljudi koji će biti zaposleni tokom turističke sezone ili na drugi način imati finansijsku korist od turizma. Ugostitelji navode i da je za očekivati da Mandić iskoristi dobre odnose svoje stranke sa Ruskom federacijom i otuda takođe dovede turiste i turističke agencije, kako je to slučaj bio ranije, prije antisrpske i antiruske histerije koju je sprovodio bivši režim.

Ugostitelji podsećaju da su prethodne godine zbog virusa korona,kada sezone nije ni bilo, već dovoljni kažnjeni, kako vlasnici turističkih sadržaja i lokala tako i privremeno ili stalno zaposleni u turizmu.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF, Andrija Mandić kazao je juče u Herceg Novom da je prethodnih dana u razgovorima sa prijateljima u Beogradu i Banja Luci pričao na temu kako da se spasi turistička sezona.

Mandić je najavio i skori dolazak brojnih turističkih organizacija iz Srbije i RS na naše primorje. Najprije u Herceg Novi, a potom i u druge gradove.

(radiojadran.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna