"RECIPROČNE" MERE PZP: Politički potresi doveli u pitanje funkcionisanje izvršne vlasti

V. K.

22. 03. 2021. u 09:13

OD izbora u Nikšiću, Vlada Zdravka Krivokapića više nije ekspertska, niti nestranačka, već manjinska Vlada URA i Demohrišćanske stranke u osnivanju, i Pokret za promjene će odnos prema zakonskim projektima ove Vlade utvrđivati na osnovu kompatibilnosti sa programom PzP i DF.

РЕЦИПРОЧНЕ МЕРЕ ПЗП: Политички потреси довели у питање функционисање извршне власти

Foto Arhiva

Ovo je saopštio lider PzP Nebojša Medojević koji je poručio da on neće voditi razgovore sa premijerom, jer nije dobio poziv, te je za njega sastanak sa liderima DF-a završen.

- Nastavak politike ignorisanja, uvreda, nepoštovanja prema PzP-u i meni lično, kao lideru parlamentarne stranke bez čijih pet glasova ne bi bio izabran za premijera, više nećemo tolerisati - poručio je Medojević, dodajući da neće glasati ni za jedan zakon u Skupštini sve dok se ne usvoje tužilački zakoni, uključujući i budžet.

- Iako se usvoje tužilački zakoni, podrška budžetu će zavisiti od toga koliko je ispoštovan program PZP i DF i izborna obećanja biračima. Sastanci sa Krivokapićem su se pokazali besmislenim jer on ne drži reč niti poštuje PzP, ni DF.

Prethodno su Andrija Mandić i Milan Knežević razgovarali sa predsednikom Vlade Krivokapićem povodom parlamentarne krize. Nakon dijaloga saopštili su da je premijer otvorio mogućnost rekonstrukcije Vlade. Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izjavio je da je Krivokapić "odškrinuo vrata" većem broju potpredsedničkih mesta u Vladi, "verovatno računajući da tu uđu partije iz parlamentarne većine koje sad nemaju predstavnike u Vladi".

Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, najavio je kao mogućnost osnivanje partije, najverovatnije pod imenom Demohrišćanska stranka.

- Pitanje hoću li osnovati partiju u ovim okolnostima smatram logičnim i vodeći se logikom odnosiću se prema tom pitanju u budućnosti - poručio je premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna