MILO GUBI U ZAVIČAJU: Lokalni izbori u Nikšiću sudbonosni za novu državnu vlast, ali i opoziciju

V. K.

30. 01. 2021. u 07:22

PREDSEDNIK Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović još se nije oporavio od šoka i političkog pada na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, kada je njegova stranka prvi put posle tri decenije otišla u opoziciju.

МИЛО ГУБИ У ЗАВИЧАЈУ: Локални избори у Никшићу судбоносни за нову државну власт, али и опозицију

Foto V. K.

I samo nekoliko meseci kasnije stiže provera tog poraza, i to u rodnom Nikšiću, gradu koji mu je zadao strahovit udarac! Više od 7.000 građana je manje dalo glas Milovim socijalistima u odnosu na sve prethodne izbore. Ove poslednje izgubio je tamo gde je rođen - u Rastocima, prigradskoj mesnoj zajednici.

Očekuje se da na izborima izađe široka koalicija, poput one 30. avgusta, koja će, kako veruju njihovi predstavnici, zadati konačni udarac ostacima režima. Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, odbacio je optužbe koje su se mogle čuti ovih dana, da se Srbija meša u predstojeće izbore u gradu podno Trebjese.

- Imamo protivnika koji je izgubio tlo pod nogama. Očekujem da se ponovi izborni rezultat od 30. avgusta kada smo do nogu potukli DPS i SD. I ovog puta progovoriće veliko srce nikšićko, a Milo doživeti još jedan poraz - kaže, za "Novosti", Janko Milatović, predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije.

- Naša pobeda biće ubedljiva. Vratićemo mladost ovom gradu, otvoriti proizvodne pogone kako bi Nikšić opet postao snažan ekonomski centar u koji će se dolaziti i živeti, a ne, kao do sada - odlaziti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)