ПОБЕДИО КОРОНУ У 91. ГОДИНИ! Богосав Вељковић из алексиначког села Суботинац сада је први пут био болестан

Ј. ЋОСИН

14. 05. 2021. у 07:39

Шта значи бити болестан и немоћан, Богосав Вељковић из алексиначког села Суботинац, који је већ загазио у 10. деценију, схватио је то тек недавно, када је оболео од ковида 19. Никада пре, за својих 90 и кусур година није, каже, попио нити један лек.

ПОБЕДИО КОРОНУ У 91. ГОДИНИ! Богосав Вељковић из алексиначког села Суботинац сада је први пут био болестан

Фото Ј. Ћосин

Тврди да му ни штап није био потребан, да је његова башта коју сам одржава једна је од најлепших у селу, али када га је недавно оборио опаки вирус, није могао да подигне ни мотику. Ипак, уз велику борбу и јаку жељу да поново стане на ноге, успео је да победи корону.

- Одједном ме је закачило да не могу да ходам. Одем код лекара, а они ме хитно пошаљу у Крушевац. Двадесетак дана сам се лечио. Најтеже је када не можеш да устанеш. Био сам на кисеонику, разна чуда су ми давали. Човек никада не може да предвиди ништа. Нисам мислио да ћу да се вратим кући жив, у онаквој гужви, где су све млади људи, било је и деце. Изгледа ми да сам ја био најстарији у болници. Ипак, изборио сам се и ево ме опет код своје куће - прича нам Богосав. - Када су ме сестре питале колико имам година, ја кажем скоро 91, а оне се смеју, кажу: "Лелеее деко". Много је младих људи било тамо, ја не знам каква је то болест, у мом веку никад нисам видео ништа слично.

Ћерка Светлана из Ниша, која тренутно брине о њему, каже да ни сама не зна где је њен отац могао да "покупи" вирус.

- Овде живи сам откако је мама умрла 2011. Пре месец дана приметила сам да није могао да једе, па је добио и температуру. Онда је изнемогао и одмах су га послали у болницу и то са столицом, јер није више могао да хода. Када је видео да не може да устане из кревета, пристао је на све, само да што пре оздрави.

СУЗЕ

ПОСТАО је емотивнији сада па се расплаче, сада хоће све одједном, да устане, да иде у башту - прича нам ћерка Светлана. Координатор ковид-болнице у Крушевцу доктор Влада Цветановић каже да је деку спасло то што се на време јавио лекару, али и његова жеља да што пре буде боље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)