ДЕДА КОЛЕ ЈУРИ ГИНИСОВ РЕКОРД: Драгиша Коснић и у позним годинама активно игра фудбал, жели да претекне колегу из Египта

Б. Грујић

05. 03. 2021. у 17:05

ДЕДА КОЛЕ ЈУРИ ГИНИСОВ РЕКОРД:  Драгиша Коснић и у позним годинама активно игра фудбал, жели да претекне колегу из Египта

Драгиша Коснић / Фото Приватна архива

ДРАГИША Коснић Коле (67) још активни фудбалер Пролетера из родног села Међа, одлучио је да јури и обори Гинисов рекорд, који држи 73-годишњи Египћанин.

- Јавио ми се, био је веома љубазан и честитао ми на истрајности, уз потврду свог рекорда који се званично налази у Гинисовој књизи - каже популарни Коле, уз напомену да се феноменално осећа и да је донео одлуку да се упусти у авантуру обарања рекорда, фудбалског фараона, који се опростио од активног играња, али љубоморно чува место на светском трону. - Велика жеља ми је да на опроштајној утакмици, осим мојих унука, који су такође фанови фудбала, угостим српског репрезентативца и интернационалца у Турској, Душка Тошића, који ми се јавио и честитао, када је видео причу о мени.

Коснић се својевремено, као тренер омладинаца зрењанинског Пролетера, ценећи његов труд и жељу да успе, одрекао оброка на стадиону у Карађорђевом парку, у корист талентованог Душка Тошића, који је возом из Орловата у три сата ноћу кретао да не би закаснио на тренинг и у школу.

- Имам ја до рекорда још пуно, али добро се осећам и на утакмици највећи ми је проблем да натерам саиграче, знатно млађе, да трче - уз осмех додаје Коснић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)