ГДЕ ИМА ВИШЕ ДЕЦЕ ВИШЕ ЈЕ И ЉУБАВИ: Брачни пар Ана и Далибор Вуковић из Косовске Митровице ускоро ће по десети пут постати родитељи

Д. ЗЕЧЕВИЋ

19. 01. 2021. у 13:45

РАДОСНА дечја граја и дочекује нас у дому Ане (38) и Далибора (45) Вуковић у Косовској Митровици.

ГДЕ ИМА ВИШЕ ДЕЦЕ ВИШЕ ЈЕ И ЉУБАВИ: Брачни пар Ана и Далибор Вуковић из Косовске Митровице ускоро ће по десети пут постати родитељи

Фото Д. Зечевић

Од њихово деветоро деце, дочекују нас седморо. Велики, искрен осмех добродошлице најпре је стигао од Тамаре (3), потом од Анђеле (16), Страхиње (11), Милице (9), Софије (7), Јелисавете (6) и Ксеније (1), док су најстарији Милан (17) и Катарина (12) са оцем тренутно у селу Грабовац, где имају сеоско домаћинство.

Док смо се редом поздрављали с подмлатком Вуковића, њихова мајка Ана нам се извињавала што не може да нас дочека онако како иначе дочекује госте. Не може јер је у деветом месецу трудноће и ових дана ће на свет донети и десето дете.

- Прошле године за празнике обећала сам да ћу супругу подарити још једно дете, а деци бату или секу, и ево за који дан ћу испунити обећање - говори нам Ана која лежи у кревету дневне собе док се малишани, једно другом до увета, "смештају" на други.

Фото Д. Зечевић

За то време Анђела брине о браћи и сестрама да све буде "под конац". И, заиста, уредност и чистоћа су прво што примећујемо у стану од седамдесетак квадрата у којем како нам каже Ана, свако има свој кутак.

- Када чељад нису бесна, кућа није тесна - кроз осмех каже Ана.

- Сви имају места за спавање, а што је најважније и за учење.

ПОНОС ГРАДА

ВУКОВИЋИ су понос нашег града и највеће богатство које има Косовска Митровица. Они су пример свима како се упркос тешким временима и околностима у којима живимо, ствара јака, снажна и здрава породица. Ми ћемо увек бити уз њих да покажемо колико нам је стало до сваког детета и њихове будућности јер она значе опстанак Срба на Косову и Метохији - каже, за "Новости", Александар Спирић председник Привременог органа општине Косовска Митровица и наглашава да иако живе скромно, Вуковићи никада не траже помоћ.

Поносно Ана прича да су шесторо Далиборове и њене деце школарци и да су одлични ђаци:

- Имају све што им је потребно. Нама је најбитније да постану добри и честити људи, да разумеју вредност породице и да брину једни о другима. Зато их и учимо основним животним вредностима, да никога не мрзе, да не буду љубоморни једни на друге или на било кога, да буду солидарни и срећни јер је живот сам по себи дар, већи и драгоценији од свих материјалних вредности.

Малишани пажљиво слушају сваку мајкину реч, али кажу да тренутно највише размишљају о томе да ли ће добити брата или сестру.

- Сестре су нам бројније, па бих волео да добијем брата. Волећу и секу као што их све подједнако волим - искрен је Страхиња који је у одсуству оца и најстаријег брата тренутно "глава породице".

МАЛИШАНИ И ПОКЛОНИ

НАША деца заиста нису захтевна нити размажена. Супруг и ја смо срећни родитељи и надамо се да ћемо са десетим дететом увећати срећу наше породице, јер деца су заправо највећа срећа и највеће богатство - каже нам Ана Вуковић, коју у Митровици често зову "Мајка девет Југовића". Управо су ове године малишани добили пакетиће од истоимене организације која ради при Епархији рашко-призренској.

Тако је и било док се отац Далибор није вратио са имања.

- Поред свог посла техничара у болничком центру одлазим у село да бих "подупро" кућни буџет - каже Далибор.

- Живимо само од моје плате и дечјег додатка, али гледамо да им ништа не недостаје.

Фото Д. Зечевић

Зато и на питање шта би волели да добију од играчака или слаткиша малишани Вуковића слежу раменима.

- Само нека су живи и здрави, све ће се створити - прича Далибор.

- Деце заправо никада није доста. Где је више деце, веће су љубав и слога. А, моја супруга је "мајка храброст", јер највише времена проводи са децом и "радно време" јој траје траје 24 часа, као да ради у приватном забавишту.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)