ДАНИЦУ (9), НИКОЛИНУ (5) И МИЛИЦУ (5) ЈЕ ТАТА ПИЈАН МАЛТРЕТИРАО: Деле ЈЕДНУ лутку, а избацују их из куће због 30 ЕВРА!

Novosti online

22. 09. 2020. у 00:27

ДАНИЦУ (9), НИКОЛИНУ (5) И МИЛИЦУ (5) ЈЕ ТАТА ПИЈАН МАЛТРЕТИРАО: Деле ЈЕДНУ лутку, а избацују их из куће због 30 ЕВРА!

Фото: Фејсбук

ВРЕДНЕ цурице из Куршумлије помажу својој самохраној мајци, али потребна им је и наша подршка!

Максимовић Даница (9), Николина (5) и Милица (5) понос су своје мајке Јелене Антић. Она се морала разићи са њиховим оцем због, алкохолом узрокованог, малтретирања. Данас живе у кућици коју изнајмљују за 30 евра месечно. Алиментацију не добијају, тако да су им једина сигурна примања социјална помоћ и дечији додатак.

Вредна је Јелена. Сваку помоћ коју добије искористи за сређивање куће и дворишта, а газда јој то, наравно, одбије од кирије. Деца су још мала, па не може много да их оставља, али кад уграби прилику чисти да би зарадила неки динар. Кад је сезона, беру и воће. А бистре и прелепе цурице проводе дане у игри и, помало, помажући мајци.

„Ја помажем мајци, ево баш сам чистила сто пре него што сте дошли" – каже најстарија Даница.

Из организације "Срби за Србе" питали су је који јој је омиљен предмет, а добили смо један несвакидашњи одговор који је изазвао смех свих присутних: „Игрице са чаробњацима."

Код Николине се дала приметити лутка од које се, малтене, није одвајала. Убрзо нам је Даница појаснила њихову сестринску традицију:

Вредне цурице из Куршумлије помажу својој самохраној мајци, али потребна им је и наша подршка! Максимовић Даница (9),...

Posted by Srbi Za Srbe on Sunday, September 20, 2020

 

„То је некада била моја лутка, а сада је Николинина. Па кад она порасте, биће Миличина."

Види се да су скромна деца, али потребно им је доста тога. Ускоро ће морати да се иселе, тако да им је хитно потребна бар нека кућица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Tas

22.09.2020. 02:45

Није свако да буде отац, као неко ко има ћеркицу и још једно дете на путу, они су центар мога универзума. Овим лепотицама ће се помоћи, заслужују да имају мирно детињство.