БАКСУЗ РАЦА САДА ПИТОН ПОШТАР: Занимљивости које се препричавају у Рудом

Рато Миловић

недеља, 09. 08. 2020. у 12:47

БАКСУЗ РАЦА САДА ПИТОН ПОШТАР: Занимљивости које се препричавају у Рудом

Фото приватна архива

БАКСУЗ Раца, дугогодишњи је надимак поштару у Рудом, са крсним именом Златко, и презименом Перић.

Носи га и пре него што је постао разносач писама, депеша, рачуна, пензија по граду, на крајњем истоку Републике Српске, и неколико околних села.

"Прославио" се убиством бебе питона у једном сеоском дворишту, убеђен да је то још једна НАТО ујдурма, јер још верује да су и његове овце у два наврата од "плавог језика" и "бруцелозе" страдале "запрашивањем из ваздуха", а не од заражених комараца, због чега је овчарству рекао збогом и постао поштар.
После обрачуна са змијурином у сеоском дворишту, уз помоћ лопате која му се нашла при руци, верујући да је и она из НАТО програма, надимку Баксуз Раца, сада му је придодат и онај - Питон поштар.
Све је настало као плод неспоразума и незнања, јер поштар није био упознат о недавној посети из дијаспоре сина сеоског пензионера са љубимцем - бебом питона.
- Када сам га на вратима куће угледао знојава и преплашена, исколачених очију, што му није својствено, мислио сам да га је закачио ковид 19. Уместо поздрава, тражио је ракију, а онда ми испричао о борби са "немани" у мом дворишту. Убеђен је био да нас је спасао од "аждаје", а додатно се презнојио када сам му објаснио колико је питон плаћен и како је стигао у моју кућу. Но све му је опроштено. Боље да је то урадио Баксуз Раца, него ја - каже, за "Новости", овдашњи пензионер из Горњедринског региона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)