ПОДВИГ ТАМАРЕ БЕНЕЖАН (15) ИЗ ЛЕДИНАЦА: Телом одбранила сестру (2) од разјарених паса

Љ. П.

17. 06. 2021. у 11:23

ХРАБРОСТ петнаестогодишње Тамаре Бенежан из Лединаца, задивила је све. Ова ученица осмог разреда Основне школе "Јован Јовановић Змај", девојчица крхке и нежне грађе, недавно је спасла двоипогодишњу сестричину од два помахнитала пса.

ПОДВИГ ТАМАРЕ БЕНЕЖАН (15) ИЗ ЛЕДИНАЦА: Телом одбранила сестру (2) од разјарених паса

Фото Н. Карлић

Они су их напали на улици у селу Добродол код Ирига.

И сама уплашена сценом када су се у Улици Иве Лоле Рибара, где је шетала са маленом рођаком док је боравила код деде у посети, из комшијског дворишта изненада појавила два пса и насрнула на њих. Захваљујући прибраности, Тамара је успела да својим телом заштити двоипогодишњакињу, склонивши је иза себе.

Пси од којих је један, како сазнајемо, расе кане корсо, а други азијат, повредили су Тамару по рукама и телу, а даљих уједа спасао ју је деда Тривко С. (67), који је чувши дечју вриску, истрчао напоље.

Да би одбранио девојчице, деда је легао на једну од њих, а тада је пас почео и њега да уједа. Задобио је повреде, а лекарска помоћ им је указана у Клиничком центру Војводине.

- Сада сам добро - тихим гласом вели скромна Тамара. - После две недеље одсуствовања, у понедељак сам поново кренула у школу. Морам да надокнадим пропуштено, радимо тестове, припремам се за пријемни за упис у средњу школу.

Фото Н. Карлић

Племенити Тамарин подвиг није остао незапажен. Јуче су је у њеном дому у Лединцима посетили Дина Вучинић, чланица Градског већа за образовање и Дејан Мрђеновић, директор ОШ "Јован Јовановић Змај", коју девојчица управо завршава.

- Дошли смо да кажемо да смо поносни на тебе, нашу хероину која је успела да спасе малу рођаку од паса - казала је Дина Вучинић, уручујући јој поклоне, цвеће и таблет. - Управа за образовање ти увек стоји на располагању, и увек нам се можеш обратити.

Тамара је гостима рекла да ће јој када буде попуњавала листу жеља за упис у средњу школу, на првом месту бити медицинска школа, иако је првобитно хтела да иде у војну школу:

-Нисам, нажалост прошла, а сада сам се одлучила за медицинску, јер су лекари и остало медицинско особље били изузетно нежни и пажљиви према мени. Због тога се у мени родила жеља да упишем средњу медицинску.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)