НЕЖНОСТ НА УСЛУЗИ УСПОМЕНАМА: Милана Новаковић (31) прави картице којима маме бележе посебне тренутке

С. Б. Милошевић

12. 06. 2021. у 13:00

КАКО се стварају успомене? На то питање Новосађанка Милана Новаковић (31) одговара - нежношћу. Мајка седмомесечног Михајла и Наталије (2), током прве трудноће започела је свој креативни пут. Почела је да прави картице успомена у жељи да сваки кључан и посебан тренутак у одрастању своје деце забележи на јединствен начин.

НЕЖНОСТ НА УСЛУЗИ УСПОМЕНАМА: Милана Новаковић (31) прави картице којима маме бележе посебне тренутке

Милана са сином Михајлом / Фото Приватна архива

Фотографишући бебе са Миланиним картицама, маме пуне фото-албуме и тако чувају драгоцене тренутке од заборава.

- Први бебин осмех, ницање првог зубића, прво путовање, прва реч, прва посета баки и деки... Како клијенте подстичем да искажу своје личне жеље и персонализују успомену, тако су настале неке од најдражих порука "Леп на маму", "Татина девојчица", "Данас правим хаос". Најдраже су ми картице на којима породица искаже своју причу, испише личну поруку и потпуно персонализује читав сет - наводи Милана, чије картице је у протеклих годину дана пожелело више од 500 мама.

Ова млада мама прави и картице успомена за труднице, као карте рођења са именом и презименом бебе, даном и сатом рођења, местом и килажом са којом су дошле на овај свет. Највише времена, каже, проводи у процесу дизајнирања и креирања картица.

- У зависности од инспирације и захтевности саме идеје то траје од два до пет дана. Свака картица има аутентичан изглед, те се највећа пажња поклања управо овом делу рада. Сам процес израде захтева тек понеки сат. Супруг Горан, са којим сам већ четири године у браку, тај je који прискаче у помоћ. Имам његову подршку у сваком смислу, њему сам препустила доставу пакета, набавку материјала. Неизмерно задовољство ми представља што су ми увек на услузи два мала света, два непресушна извора инспирације, моји малишани - наводи наша саговорница, која ради као фармацеутски техничар, а уједно је и апсолвент дефектологије.

Ова креативна авантура засад јој је хонорарни посао, са тенденцијом да прерасте у мали породични бизнис. А изазови су бројни.

- И даље учим како да направим склад и баланс између приватног и пословног дела живота. Посебно јер је место свих збивања управо наш дом, па се преплићу све моје дневне активности као мајке, супруге и предузетника. Осећај оптерећења је понекад неизбежан. Повећан обим посла захтевао је и бољe управљање временом, ту област још усавршавам - наводи кроз осмех саговорница "Новости".

Њених руку дела сада су део највреднијих породичних успомена породица из целе Србије. И баш та мисао у њој буди најснажније емоције.

- Осећам велику захвалност јер сам део породичних прича, чувар тренутака и сапутник кроз детињство. А најлепше од свега је то што са њима делим оне тренутке који постају од срца неодвојиви, који неустрашиво пркосе времену - признаје ова Новосађанка.

"ИНСТАГРАМ" - ЊЕН СВЕТ МАШТЕ

ИНСТАГРАМ-профил "Дарлинг дизајн", који је уједно њена продавница, сама води и уређује.

- Ти квадратићи су место где је мој сан дотакао стварност, место где се рад, љубав и живот преплићу, уз речи, фотографију и подршку. Изузев оних најдражих фотографија, које ми шаљу маме након бележења најдивнијих тренутака, све остале су мојих руку дело - каже Милана Новаковић.

СТИГЛЕ И ДО АУСТРАЛИЈЕ

ПОСЕБНИ захтеви које је ова млада жена имала су израда сета картица на енглеском и италијанском језику. Први је креиран за породицу из Аустралије, што је уједно најдаља тачка на планети до које је, како каже, њена љубав стигла. Други је жеља једне маме, дипломираног филолога италијанског језика чија породица живи у Италији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)