СРБИЈА И ОХАЈО ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ: Данас се обавезујемо да отворимо врата нашим нацијама за сарадњу у области образовања

Танјуг

15. 05. 2021. у 18:48

СРБИЈА и Охајо потписали су Меморандум о разумевању у области образовања којим ће се омогућити сарадња основних и средњих школа, установа високог образовања, као и размена ученика, студената и наставног кадра.

СРБИЈА И ОХАЈО ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ: Данас се обавезујемо да отворимо врата нашим нацијама за сарадњу у области образовања

Фото: Амбасада Србије

У име Владе Републике Србије, Меморандум је потписао амбасадор у САД Марко Ђурић, док су са америчке стране потписници били ректор Департмана за високо образовање Охаја Ренди Гарднер и директор Департмана за образовање Охаја Паоло Де Марија.

Како је саопштила амбасада Србије у Вашингтону, свечаној церемонији потписивања присуствовао је генерал-мајор Џон Херис, командант Националне гарде Охаја, са којом Србија већ 15 година активно сарађује на војном плану.

- Данас се обавезујемо да отворимо врата нашим нацијама за сарадњу у области образовања као једном од кључних сегмената сваког друштва. Србија која заснива свој раст и будућност на улагању у образовање и технологију је кључна визија председника Вучића. Заједнички рад са САД и савезном државом Охајо на јачању наших билатералних односа у области просвете, науке и културе самим тим је од посебног значаја за будућност Србије. На тај начин стварамо нови, драгоцени део мозаика свеукупних односа са САД, чији је Охајо централни део -изјавио је том приликом амбасадор Ђурић.

Он је оценио да просветна сарадња и академска размена доприносе и економском развоју.

- Наши народи се зближавају, наше институције сарађују, и министар просвете, науке и технолоског развоја Републике Србије Бранко Ружић пренео ми је свој ентузијазам по питању ове сарадње. Настављамо да надограђујемо чврсте темеље насег партнерства успостављеног кроз вишестране програме сарадње са Националном гардом Охаја - закључио је Ђурић.

Фото: Амбасада Србије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)