СОЊА КАРАЏИЋ ЈОВИЧЕВИЋ ЗА „НОВОСТИ“: Апсолутно и са разлогом страхујемо за Радованов живот!

С.М.

13. 05. 2021. у 14:33

АПСОЛУТНО и са разлогом страхујемо за Радованов живот након вести да га пребацујуу Велику Британију на издржавање казне затвора. Поражавајуће је за људска права и за право уопште да постоји толка жеља једног човека да се Радован Караџић доведе у стање константне и жестоке животне опасности - каже за Новости Соња Караџић Јовичевић ћерка Радована Караџића.

СОЊА КАРАЏИЋ ЈОВИЧЕВИЋ ЗА „НОВОСТИ“: Апсолутно и са разлогом страхујемо за Радованов живот!

Фото: Д. Гаврић

- Имам разумне основне да сумњам да је одговор једне друге земље давно стигао и да је сакривен и игнорисан само да би се прогурало овако најгоре решење по Радована - истиче Караџић-Јовичевић.


Она истиче да јој је потпуно несхватљиво да Савет безбедности као оснивач Хашког трибунала допушта да један човек крши правило која је Савет безбедности успоставио  захваљујући Нелсону Мендели, а то је да сваки затвореник мора да служи казну што је ближе породице.

-Што се нас породице тиче ово је знатно отежана Радованова животна ситуација. Апсолутно му је угрожен живота, а нама породици је отежан било каква могућност да га посећујемо и због виза и свих других околности. Потпуно је урађено све супротно успостављеној пракси Савета безбедности а да вам не говорим и да постоји жеља да буде у самици или да 24 сата константно угрожен. Ово је свесна припрема убиства Радована са предумишљајем, истиче Соња Караџић Јовичевић и додаје да председник суда у Хагу ни једном Србину затворенику ма у којем казамату био није дозволио институт смањења казне или пуштања на слободу након одслужене две трећине казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)