"СЕЛАКОВИЋ ЈЕ У ПРАВУ": Амбасадор Израела променио плочу

Новости онлајн

12. 05. 2021. у 13:13

АМБАСАДОР Израела у Србији Јахел Вилан поново се огласио о Косову и Метохији након изјаве о израелском признању независности тзв. Косова.

СЕЛАКОВИЋ ЈЕ У ПРАВУ: Амбасадор Израела променио плочу

Фото: Илустрација

Он је на конференцији за медије у Амбасади Израела у Београду рекао да је покушао да буде што професионалнији као дипломата, и отворен што је више могуће и извинио се.

- Било је непрофесионално са моје стране, због чега се извињавам. Оно што очекујем од вас је - молим вас не стављајте у моја уста оно што нисам рекао. Ако нисам био довољно јасан, питајте. Верујте ми, покушаћу да одговорим на све. Желим да се сви усагласимо да све што кажем буде написано како сам рекао - напоменуо је он.

Осврнуо се на своју изјаву коју је дао раније, где је казао како је та земља признала независност Косова под притиском Америке. 

- Желим да дам кратак коментар, јер сам јутрос био на једном ТВ каналу и видео ствари које нисам рекао, а постало је велика вест у Србији. Зато желим да појасним: упитан сам о споразуму с Косовом рекао сам да су потписани уговори у Вашингтону одвојено између Србије и САД, као и између Косова и САД. Никад нисам рекао, нити верујем, нити имам разлога да кажем да је Србија потписала нешто са Косовом. Надам се да је ово довољно јасно. Никад нисам потцењивао питање Косова, као ни Израела - казао је он.

Подсетимо, на изјаву амбасадора хитно је реаговао министар спољних послова Никола Селаковић.

Министар спољних послова Никола Селаковић реаговао на изјаву израелског амбасадора, да је Србија практично, Вашингтонским споразумом, признала Косово.

- Изјава амбасадора Израела је својеврстан безобразлук, и она апсолутно није тачна - категорично је рекао Селаковић.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)