ВРЕДНА ДОНАЦИЈА: Принцеза Катарина поклонила болници у Пријепољу кардиолошки ултразвучни апарат

А. Ровчанин

11. 05. 2021. у 19:18

НА иницијативу епископа милешевског Атанасија, Фондација Принцезе Катарине донирала је Општој болници у Пријепољу савремен кардиолошки ултразвучни апарат, вредан скоро 6,4 милиона динара.

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА: Принцеза Катарина поклонила болници у Пријепољу кардиолошки ултразвучни апарат

Фото: А. Ровчанин

Уз помоћ овог уређаја, кардиолози ће  знатно лакше моћи да поуздано дијагностикују обољења у раној фази и врше прегледе кардио васкуларних пацијената.

Кардиоваскуларни пацијенти из Пријепоља, до сада су на лечење ишли у друге здравствене установе. Међутим, захваљујући донацији Фондације Принцезе Катарине, најсавременији ултразвучни апарат стигао је у пријепољску болницу, па ће та пракса убудуће бити промењена.

– У нашој болници се из техничких разлога нису радили ултразвучни прегледи срца. Апарат који имамо је времешан и често се кварио и налазио у сервисима, тако да смо имали потребу за једним новим савременим апаратом који би задовољио потребе и лекара и пацијената. Захваљујући Фодацији Принцезе Катарине такав апарат смо и добили – каже први човек пријепољске болнице др Зоран Дробњак.

Фото: А. Ровчанин

Рад са кардиолошким болесницима, да би био квалитетан ултразвучни преглед срца је један од оснвних дијагностичких поступака, па ће нови апарат у многоме олакшати посао лекарима.

– Ултразвуком се стиче утисак о здравственом стању пацијената са кардилошке стране, омогућава им се ординирање одговарајуће терапије, процењује се могућност и потреба слања на даљу дијагностику и прати се њихово стање после кардиохируршких интервенција – нагласила је др Мирјана Куркић начелница интерног одељења.. 

Директор ЗЦ Ужице др Милош Божовић, потсетио је да ово није прва помоћ Фондације Принцезе Катарине здравству Златиборског округа.

– Желим да се овом приликом захвалим и Фондацији принцезе Катарине и владики Атанасију, јер ако је са неком донацијом у опреми остварен пун погодак, онда је то урађено са овим кардиолошким ултра звучним апаратом – нагласио је др Божовић.

Владика Атанасије у писаној изјави изразио је захвалност донатору и истакао да ће ово хуамано дело, обрадовати не само здравствене раднике него и пацијенте којима буде пружена помоћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)