АЛБАНЦИ ОПЕТ УДАРАЈУ НА НАШ НАРОД: У Липљану радовима на новом објекту поткопавају темеље српске куће

Д. З.

09. 05. 2021. у 21:24

И ПОРЕД налога грађевинске инспекције да темељи које копају морају бити удаљени најмање четири метра од куће Миљковића, у суботу у касним вечерњим сатима, грађевинска фирма “26 мај” чији је власник Албанац, недалеко од цркве у Липљану почела је са копањем темеља за изградњу, највероватније, стамбене зграде.

АЛБАНЦИ ОПЕТ УДАРАЈУ НА НАШ НАРОД: У Липљану радовима на новом објекту поткопавају темеље српске куће

Фото. Д. З.

Наиме, радовима на копању темеља за нови објекат, како су известили српски медији на централном Космету, поткопавани су темље породиче куће Момчила Миљковића у овом граду на централном Космету.

- Када сам синоћ касно уочио радове надомак куће, одмах сам отишао да пријавим полицији која је дошла и снимила терен. Полиција ми је рекла да радници више неће копати, али су јутрос поново наставили са радовима. Поново сам пријавио полицији, која ми је јутрос рекла да ће звати грађевинску инспекцију, али су радници наставили са копањем. Иако је полиција поново интервенисала, они су наставили са радовима чим је полиција отишла - испричао је за радио “Грачаницу” власник куће Момчило Миљковић.

И док истиче да нема намеру да се сели из Липљана, али да страхује за безбедност своје породице, Миљковић сматра да се на овај начин шаље порука преосталим Србима у Липљану да се и они иселе и да су ту непожељни.

Иначе, у Липљану је до 1999. године живело 7.000 Срба и око 1.000 Албанаца, док је сада у граду више од 10.000 Албанаца и свега пар стотина Срба који су свакодневно изложени њиховим притисцима и шиканирању. На месту некадашњих приземних кућа саграђене су вишеспратнице док центар града заузимају продавнице и тржни центри. Срби су углавном сконцентрисани у ткз Српској улици око цркве светих Флора и Лавра на улазу у град.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)