ОВО ЈЕ ОТВОРЕНА ПРОВОКАЦИЈА ХРВАТСКЕ НА РАЧУН СРБИЈЕ: Директор канцеларије за Косово и Метохију реаговао поводом срамне најаве

Д.З.

06. 05. 2021. у 21:27

- НАЈАВЕ Хрватске да на Kосову и Метохији планира да инсталира војни камп најотворенија су претња по мир и стабилност у региону Западног Балкана, али и Србима који су остали да живе на територији наше јужне покрајине.

ОВО ЈЕ ОТВОРЕНА ПРОВОКАЦИЈА ХРВАТСКЕ НА РАЧУН СРБИЈЕ: Директор канцеларије за Косово и Метохију реаговао поводом срамне најаве

Фото Танјуг

Овако је поводом поменуте најаве реаговао Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију истичући да је реч о директном кршењу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, јер је, како оцењује, распоређивање војника на територији Kосова и Метохије могуће само у складу са овим документом и ничији снови о војним окупацијама не могу то поништити.

- Очекујемо јасну и недвосмислену реакцију званичника Европске уније и Брисела, који мора стати на пут оваквом звецкању оружјем, које долази од земље која је чланица ЕУ. Нема сумње да је реч о отвореној провокацији Хрватске на рачун Србије и удару на добросуседске односе које наша земља негује са званичним Загребом, упркос учесталим провокацијама-истиче се у саопштењу за јавност директора Канцеларије за Косово и Метохију и додаје да Србија неће на провокације одговарати језиком провокација, али да свима треба да буде јасно да неће ни благонаклоно гледати на овакве претње које уносе немир у животе Срба који су већ једном искусили "Погроме" и "Олује".

- Зато, нека се нико не заварава да ће било коме бити дозвољено да своје милитантне снове остварује преко леђа српског народа. То се неће догодити-закључује Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

UVEK SU ONI JAKI KAD IM NEKO CUVA LEDJA

09.05.2021. 19:14

@Nikola - NACIST I SU IM CUVALI LEDJA 1941.do 1945. godine, nacisti su im cuvali ledja i 1990. do 1995. godine, dali ce ih i sledeci put cuvat? Ako ih budu cuvali, dali ce ih ocuvat, videcemo.