ХАОС У СКУПШТИНИ У ПРИШТИНИ: Сукоб посланика због дијалога са Београдом и вакцинације, претио физички обрачун (ВИДЕО)

Танјуг

06. 05. 2021. у 13:15

НА данашној седници скупштине у Приштини, на којој је требало да се расправља о образовању и енергетици, дошло је до тензија између посланика владајуће коалиције и опозиције око дијалога с Београдом и вакцинације, након чега су посланици опозиционог Демократског савеза Косова (ДСК) напустили сесију.

ХАОС У СКУПШТИНИ У ПРИШТИНИ: Сукоб посланика због дијалога са Београдом и вакцинације, претио физички обрачун (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин Youtube

То се догодило након што је представнику ДСК Арбену Гашију прекинут говор у коме је критиковао председавајуће Скупштине да не третирају пођеднако све посланике, преноси Коха.

Тензије су настављене и у холу где је замало дошло и до физичког окршаја када су се сукобили посланици Демократске партије Косова (ДПК) Мемли Краснићи и Ардијан Кастрати с министром пољопривреде и шумарства у привременим институцијама Фатоном Пецијем.

Свађи се придружио и посланик Хајдар Бека, а у једном тренутку, на видео снимку види се како га гура министар образовања Арбери Нагавци.

Такође, чуле су се и бројне увреде на рачун и једних и других.Свему томе претходила је жучна расправа у којој је посланик ДПК Абелард Тахири упутио питање премијеру привремених институција у Приштини Аљбину Куртију зашто је ушао у процес дијалога са Београдом а да није дефинисао захтеве Приштине.

Такође је критиковао начин борбе против корона вируса и то што још нису набављене вакцине.

Тахири је министарку спољних послова у привременим институцијама назвао представницом Србије на Косову.

Како се наводи, седница би ускоро требало да буде настављена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)