ОНА СТОЈИ ИЗА НОН-ПЕЈПЕРА: Врло је позната у политици, а о њеној биографији се ништа не зна

Novosti online

02. 05. 2021. у 23:24

ГОСТИ "Хит Твита" су председник Народне скупштине Ивица Дачић, председник Веритаса Саво Штрбац и редитељ Драгослав Бокан.

ОНА СТОЈИ ИЗА НОН-ПЕЈПЕРА: Врло је позната у политици, а о њеној биографији се ништа не зна

Фото: Принтскрин

Једна од тема био је нон-пејпер који је уздрмао регион, а поставило се питање ко може да стоји иза тог фамозног документа.

- Ми сада морамо да причамо о нечему чему не знамо аутора. Лично мислим да ако иза тог документа стоји жена, да је то Маја Коцијанчић, лично она то може да уради. Лик Маје Коцијанчић је врло занимљив, о њој нема података, нема њене биографије нигде, ви знате да је сарађивала са Могерини, са Вархељијем, али немате податке о њеном датуму рођења, које школе је завршила. Дакле ви имате неке нове форме политике, у којима овај нон-пејпер належе - рекао је Бокан.

Дачић је истакао да овај " нон-пејпер" подразумева аутономију за Србе на северу Косова, а лоше је то што документ подразумева међусобно признање, обликовано кроз међусобно поштовање територијалног интегритета.

- То је бољи предлог у односу на оно што смо до сад имали, нон-пејпер је бољи од ЗСО и од Антисаријевог плана, али није на нивоу наших захтева и очекивања. Први пут се негде у неком документу, говори о томе да Република Српска и Србија направе уједињење, говори се о неком мирном растакању БиХ - рекао је Дачић.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)