БАЦАЊЕ ПРАШИНЕ У ОЧИ: Марко Ђурић открио шта се крије иза прича о "нон пејперу"

Novosti online

30. 04. 2021. у 00:32

АМБАСАДОРУ Србије у Сједињеним Америчким Државама Марку Ђурићу прича о "нон пејперима" делује као бацање прашине у очи, са циљем да се скрене пажња са чињенице да Приштина има деструктивни однос према дијалогу.

БАЦАЊЕ ПРАШИНЕ У ОЧИ: Марко Ђурић открио шта се крије иза прича о нон пејперу

Фото Танјуг

- Упркос позивима секретара Блинкена да учествују на састанцима, да има један конструктиван допринос и однос према дијалогу, Аљбин Курти одбија да одлази на састанке у Брисел, Приштина одбија да спроводи елементе Бриселског споразума и то треба на неки начин замаглити бацањем прашине у очи јавности - објаснио је Ђурић своје виђење опсаде "нон пејпера" у укључењу уживо у емисију "Усијање дана" на Курир телевизији.

С друге стране, како сматра, ово је врло перфирдан покушај да се проблематизују сви потенцијални српски интереси који могу да се добију у наставку дијалога.

- Тако што ће се кроз различите ’нон пејпере’ банализовати, провлачити, излагати суду критике пре него што се о решењима и дискутује. Немам личну сумњу да идеје и иницијативе потичу из кругова који су наклоњени круговима Приштине - навео је Ђурић.

Што се тиче изјаве Рамуша Харадинаја, Ђурић подсећа на чињеницу да се албански политичари такмиче ко ће да буде тврђи према Србији и Београду, али да постоје и српски политичари који желе да се препоруче делу међународне заједнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)