ЛУТОВАЦ ПРАШТА ГЛАСАЊЕ НА ЛОКАЛУ: Бура у табору демократа због повратка Саше Пауновића

Д. М.

21. 04. 2021. у 10:26

ПОВРАТАК Саше Пауновића у Демократску странку, коју је напустио прошле године због учешћа на локалним изборима у Параћину, могао би да доведе до новог осипања функционера и чланства ове партије.

ЛУТОВАЦ ПРАШТА ГЛАСАЊЕ НА ЛОКАЛУ: Бура у табору демократа због повратка Саше Пауновића

Фото Танјуг

Наиме, многе демократе не крију љутњу због овог очигледног "лупинга" који су извели актуелни страначки шеф Зоран Лутовац и некадашњи потпредседник Пауновић, за који тврде да је од почетка договорен и добро осмишљен. Јер, шеф ДС се јавно залагао за бојкот избора и кажњавао оне који су се противили оваквој стратегији, а "тајно" правио аранжмане са појединцима да ипак изађу на биралишта под плаштом група грађана.

Сада се, како је саопштило Председништво ДС, група грађана коју предводи Пауновић интегрише у странку и ту одлуку требало би да верификује и Главни одбор на првој наредној седници.

Из ДС поручују и да странка наставља са унутрашњом реформом, формирањем општинских, градских и окружних одбора, ко и да је Пауновићева група грађана само прва од више удружења и организација које ће се у наредном периоду интегрисати у демократе.

Међутим, многе демократе не прихватају овакво објашњење и поручују да је одлука о повратку Пауновића "шамар свим члановима, који су до краја поштовали одлуку страначких органа о бојкоту, без обзира на то да ли су били за то или не".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)