АМБАСАДА САД У БЕОГРАДУ: Подржавамо пуну примену Бриселског споразума

Тањуг

18. 04. 2021. у 19:13

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе подржавају пуну примену Бриселског споразума и повратак дијалогу који је предвођен Европском Унијом, али и деле незадовољство људи широм региона што ту нема напретка, речено је у Амбасади САД.

АМБАСАДА САД У БЕОГРАДУ: Подржавамо пуну примену Бриселског споразума

Фото Танјуг

Из Амбасаде САД, поводом осам година од потписивања Бриселског споразума, за Танјуг додају, да "одуговлачење из прошлости не треба да буде изговор за изостанак напретка данас".

- Има назнака да нада постоји – Београд и Приштина постигли су бројне споразуме и тиме смањили напетости а увећали сарадњу укључујући и у одговору на пандемију", наводе из Амбасаде САД у Београду.

Подсећају да су се водећи привредници, заједно са привредним коморама, појавили као најјачи заговорници важности нормализације односа зарад привредног раста.

Представници Београда и Приштине, Ивица Дачић и Хашим Тачи, потписали су 19. априла 2013. године Бриселски споразум који је био резултат десет рунди преговора који су се водили шест месеци .

Документ садржи 15 тачака од којих се шест односи на њаважнији део - Заједницу српских општина, која ни данас, 2.921 дан касније није формирана.

Заједница је требало да има овласћења у образовању, здравству, економском развоју, урбаном и руралном планирању.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

BOGDAN

19.04.2021. 06:59

GADFRI NIJE AMBASADOR U SRBIJU NEGO JE GUVERNER U AMERICKU KOLONIJU KOJA SE ZOVE SRBIJA.AMBASADOR MOZE DA BUDE SAMO KADA DVE NEZAVISNE I SUVERNE DRZAVE USPOSTAVE DIPLOMATSKE ODNOSE I POSTAVE SVOJE AMBASADORE.17%SRPSKE DRZAVNE TERITORIJE JE OKUPIRANA OD STRANE IMPERIJALISTICKE AMERIKE KOJA NE PRIZNAJE DRZAVNI SUVERNITET SRPSKE DRZAVE PA PREMA TOME GADFRI NE MOZE DA BUDE NITI DIPLOMATA NITI AMBASADOR JER ON DOLAZI IZ DRZAVE KOJA OKUPIRA DEO SRPSKE DRZAVE KOJA JE U RATNO STANE SA SRPSKOM DRZAVOM.RAT IZMEDGU SRPSKE. DRZAVE I AMERIKE NIJE ZAVRSEN ON JE SAMO SUSPENDIRAN POSLE KUMANOVSKI MIROVNI DOGOVOR I REZOLUCIJE 1244.KOGA SU ZAPADNI IMPERIJALISTI ODMA PREKRSILI NITI JEDN PARAGRAF TOG SPORAZUMA JE ISPOSTOVAN OD STRANE ZAPADNE OSVAJACE I OKUPATORE,PREMA TOME GADFRI JE SAMO AMERICKI GUVERNER U OKUPIRANU SRBIJU I NISTO DRUGO.

BOGDAN

21.04.2021. 02:22

GOSPODINE GADFRI ,TVOJA DRZAVA KOJA JE PREDVODILA ZAPADNE IMPERIJALISTE I OSTALE VASE SLUGE I IZMECARE U RAT PROTIV SUVERNE I NEZAVISNE DRZAVE CLANICE UN PREKRSILA JE SVA MEDGUNARODNA PRAVA I BEZ ODOBRENE I SAGLASNOST NAJVECE SVETSKE ORGANIZACIJE UN IZVRSILA AGRESIJU NAD SAVEZNU JUGOSLAVIJU UPOTREBILI ORUZJE I MUNICIJU KOJA SU ZABRANJENA PO ZENEVSKU KONVENCIJU PO SELSKI RECENO TVOJA DUBOKA DRZAVA JE PREKSILA SVE ZAKONE I PRAVILA KOJI DRUGI MORAJU DA ISPOSTUJU A VI NE MORATE GDE JE TU LOGIKA I KOME VI DELITE LEKCIJE????,TVOJA DRZAVA TREBA PRVO DA ISPUNI KOMANOVSKI MIROVAN SPORAZUM I UN REZOLUCIJA 1244.GDE SU VASI PREDSTAVNICI STAVILI PODPIS.SRBIJA TVOJOJ DRZAVI MOZE BITI CUKUN BABA I BABI NE TREBA SAVET OD MALOLETNIKE KOJI JOS NISU SAZRELI DA DELE SAVETE DRZAVAMA KOJI SU STARIJI OD TVOJE DRZAVE BAR NEKOLIKO VEKOVA.HVALA.