ВУЧИЋ СУТРА НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ "ОДГОВОР 2021": Председник Србије обилази два полигона

Танјуг

16. 04. 2021. у 15:24

НА полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" сутра ће бити одржана Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем "Одговор 2021", којој ће присуствовати председник Александар Вучић.

ВУЧИЋ СУТРА НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ ОДГОВОР 2021: Председник Србије обилази два полигона

Фото: Горан Шљивић

Вучић ће најпре присуствовати приказу на полигону "Орешац" у 11 сати, а потом у 12.30 извођењу вежбе на полигону "Пасуљанске ливаде", најавила је прес служба председника Републике.

За сутрашњи "Одговор 2021" све је спремно, а јуче је одржана и генерална проба вежбе.

На полигону "Орешац" приказана је способност специјалних јединица војске и полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације, док су на "Пасуљанским ливадама" су јединице Копнене војске, РВ и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а приказале поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Дејствовале су ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране а јединице Копнене војске приказале су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У завршници заједничке вежбе сутра ће више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на два полигона приказати део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (37)

ElezM

17.04.2021. 10:19

@Ena - @Ena Slažem se i i sto mišljenje delim smatram da nikad bolju spremniju i obučeniju vojsku i policiju nismo imali. Država je mnogo uložila novca a rezultati govore mnogo o svemu tome što je postignuto.