ОВО ЈЕ ЈАСНА ПОРУКА АЛБАНАЦА СРБИМА НА КОСМЕТУ: Петар Петковић и Српска листа осудили напад на српског младића у Грачаници

Д.З.

14. 04. 2021. у 18:35

- НАЈНВИЈИ инцидент од стране албанских изгредника, на чијој мети се овог пута нашао деветнаестогодишњи младић српске националности Л. Д. из Грачанице, последица је неодговорне политике и антисрпске реторике коју месецима воде политички лидери у Приштини.

ОВО ЈЕ ЈАСНА ПОРУКА АЛБАНАЦА СРБИМА НА КОСМЕТУ: Петар Петковић и Српска листа осудили напад на српског младића у Грачаници

Фото Танјуг

Овим речима је Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију осудио напад на српског младића који се догодио синоћ у Грачаници. Он је подсетио да су само пар дана раније на северу Косовске Митровице двојица српских младића нападнута флашама, без икаквог повода, док су седела у кафићу, а нападачи су узвикивали псовке на албанском језику.

- Захтевамо од представника привремених органа у Приштини да под хитно прекину са антисрпском реториком којом инспиришу овакве нападе.Евидентно је да када нема дијалога између Београда и Приштине и када се албански политичари утркују у говору мржње и нетрпељивости према Србима, насиље ескалира на улици и директно утиче на свакодневни живот људи на Косову и Метохији - истиче Петковић који је најоштрије осудио овакав и сваки вид насиља, и вербалног и физичког. Након напада на православне верске објекте, игумана манастира Високи Дечани, те српске здравствене установе, насиљу су сада изложена и српска деца на Косову и Метохији.

- Зато тражимо од представника међународних снага на КиМ, који имају дужност да обезбеде мир и сигурност за српски народ у покрајини, да најозбиљније схвате ове све учесталије инциденте и предузму све мере из своје надлежности како се они не би више понављали-истакао је у саопштењу за јавност Петар Петковић директор Канцеларије за косово и Метохију а напад на српског младића осудила је и Српска листа.

- Након напада на српске младиће у Северној Митровици, овај напад у Грачаници указује да се не ради о изолованим инцидентима, већ јасној намери да се Срби застраше и да им се пошаље порука да на Косову и Метохији нема мира за Србе и српску децу. Надлежни органи морају коначно почети да раде свој посао и одговорне за стотине напада на Србе приведу правди, јер је њихова пасивност порука нападачима да су напади на Србе дозвољени-истичу из Српске листе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)