СЕЛАКОВИЋ УЛОЖИО ПРОТЕСТ НА СЕДНИЦИ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Приштина злоупотребама промовише симболе тзв. Косова (ВИДЕО)

Новости онлине

13. 04. 2021. у 17:05

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић уложио је протест због злоупотребе видео-формата седнице од стране Приштине како би се промовисали симболи лажне државе Косово.

СЕЛАКОВИЋ УЛОЖИО ПРОТЕСТ НА СЕДНИЦИ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Приштина злоупотребама промовише симболе тзв. Косова (ВИДЕО)

Никола Селаковић / Фото П. Милошевић

Он је рекао да су такве злоупотребе апсолутно неприхватљиве и да представљају флангрантно кршење правила Савета безбедности. 

Селаковић је истакао и да су представници лажне државе Косово, у пратњи припадника "полиције", упали у Дом здравља у Штрпцу тражећи вакцине против Ковида-19.

Он је истакао да је повећан број напада на Србе на Косову и Метохији и да они живе у константном страху од напада.

Објаснио је и да Приштина не ради ништа да би обезбедила безбедност Србима повратницима на Косово и Метохију.

Подсећамо, седница је претходно прекинута након што је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански затражио да представница Приштине промени или уклони заставу тзв. Косова јер, како је нагласио, тзв. Косово није општепризната држава.

Министар спољних послова је подсетио и на терористички напад на аутобус "Ниш-експреса" и на убиство српске деце на реци Бистрици.

Шеф српске дипломатије изјавио је да је неприхватљива тзв. војска Косова, а упозорио је и на изградњу војне базе на северу Косова и Метохије. 

Он је подсетио и на нападе на српске светиње на Косову и Метохији и указао на чињеницу да се сви сећају Мартовског погрома.

Више о томе можете читати КЛИКОМ ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)