ВУЧИЋ И ТАНИН УОЧИ СЕДНИЦЕ СБ УН: Председник Србије и шеф Унмика разговарали о важности нормализације односа Београда и Приштине

Танјуг

13. 04. 2021. у 14:35

СПЕЦИЈАЛНИ представник генералног секретара и шеф Унмика Захир Танин разговарао је данас са председником Србије Александром Вучићем о важности наставка дијалога Београда и Приштине, свеобухватном споразуму и интензивирању процеса очувања и унапређења регионалног мира и стабилности.

ВУЧИЋ И ТАНИН УОЧИ СЕДНИЦЕ СБ УН: Председник Србије и шеф Унмика разговарали о важности нормализације односа Београда и Приштине

Фото: Принтсцреен

Како је објављено на сајту Уједињених нација Вучић и Танин су разговарали уочи седнице Савета безбедности УН на којој ће се расправљати о извештају генералног секретара Антонија Гутереша о раду Унмик-а, што је део редовних консултација уочи седнице.

- Танин и председник Вучић разменили су ставове о питањима повезаним са нормализацијом односа Београда и Приштине, при чему је Танин поновио посвећеност УН у подршци дијалогу уз помоћ ЕУ - пише у саопштењу објављеном на сајту УН.

Дан раније Танин је разговарао са премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем о дијалогу и нормализацији односа.

Такође, њих двојица разговарали су и о другим питањима од заједничког интереса и начинима подршке владиној агенди за јачање владавине закона, борбу против корупције и побољшање односа међу заједницама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

Milica

13.04.2021. 16:44

Proces pridruživanja Srbije u EU usporen je nakon svetske pandemije korona virusa koje je paralisala celi svet, privredu i ekonomiju svih zemalja pa je i sam proces pridruživanja Srbije u EU usporen. Nadam se da će se taj proces uspešno nastaviti i ubrzati.