ВУЧИЋ ОТВОРИО ПЕТЉУ У БАТАЈНИЦИ: Председник Србије најавио нове инфраструктурне пројекте (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

07. 04. 2021. у 10:12 >> 10:55

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствује отварању петље Батајница на аутопуту Е75.

ВУЧИЋ ОТВОРИО ПЕТЉУ У БАТАЈНИЦИ: Председник Србије најавио нове инфраструктурне пројекте (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Тања Валић

Питања новинара: 

- Када ви свакога дана радите и када се свакога дана некоме обраћате, нормално је да грешите. Они су се ухватили за нешто што је наглупље и што нема никакве суштине. Мислио сам на 2019. јер ми је тек почетак ове године. Наравно да је лапсус и да сам погрешио и није то никаква велика тајна и саад сам нешто могао да скривам од људи. Свако је разумео суштину - рекао је председник одговарајући на питање о гостовању на телевизији Пинк.

Када су у питању произвођачи витамина који ће се делити пензионерима председник је рекао да је опозиција ухваћена у лажи и да је девет произвођача добило посао.

Истакао је да ће у Рудној Глави до Видовдана бити отворена мала фабрика ''Јумко'' за 80 људи.

 Свакако верујем да ћемо до Видовдана отворити Јумков погон у Рудној Галави - рекао је председник.

- Различити су нам снови, њихови су да могу да кажу нешто против мене, то више нема везе са политиком рекао је председник.

- На крају не знају како да објасне да се данас граде ауто путеви, путеви, болнице, да смо први по стопи раста, у вакцинацији.

- Питам се зашто се није јавио од министра здравља до РФЗО-а да им то објасни и да им то каже, него сам ја то морао да радим - рекао је председник наводећи да је то једино што замера својим пријатељима и страначким колегама.

Председникова вакцинација: 

- Припадници бившег режима су кроз своје медије исплели читаву сагу о мојој вакцинацији - рекао је председник. 

- Говорили су нам како немамо вакцина, а први су отишли да се вакцинишу. Па су говорили да ништа не значи ако се ја вакцинишем јер вакцина нема.

 - Шта је ваш проблем у животу? Неко вам је све обезбедио да имате леп и живот, него што је био, неко вам је и вакцине обезбедио, као и веће плате, пензије, болнице, чека у ваше време није било - поручио је он.

Витамини:

- Желимо да ојачамо имунитет наших најстаријих, зато смо ставили витаминД, витамин Ц, Цинк. Журимо, то је једини смисао због чега смо то урадили - истакао је Вучић и нагласио да су дошли витамини у новембру говорило би се да је то због избора.

Корона мере

- Ми ћемо да слушамо кризни штаб, али бројеви су бољи. И даље то нису добри проценти, али је много мање заражених и у Београду, смањује се број заражених и у Нишу, нешто је мањи број и у Новом Саду и даље је мањи број и у Крагујевцу - рекао је председник и додао да је у процентима број мањи за 5 или 6 одсто.

- То је ствар на Кризном штабу, они знају каква је ситуација и у болницама, а на нама је да их послушамо - рекао је председник Вучић.

Обраћање председника:

 Реч је о животима људи, реч је о бољем животном стандарту. Од ауто путева користи морају да имају и сви остали грађани, и људи у Батајници, али и људи у Угриновцима. Ова петља ће им убрзати кретање, олакшати путовања, на коју год страну да иду. Ова петља њима значи живот. 

- Успели смо да направимо нешто пре рока, нешто за мање новца. Није ни чудо што је у априлу пао снег - нашалио се председник Вучић и најавио наставак изградње путне комуникације и мреже.

- Ми смо јуче договорили једну велику ствар за исток Србије. Уз иградњу брзе саобраћајнице ка Пожаревцу и Великом Градишту, одмах крећемо у реконструкцију пута Доњи Милановац - Кладово.

- Ово је важан дан за велики део Београда.

- Ово значи живот, ово су жиле куцавице, ово смањује трошкове људима, ово им повећава брзину кретања - рекао је председник Вучић.

С председником је и заменик градоначелника Горан Весић, министар грађевине Томислав Момировић, као и директор Коридора Србије Александар Антић.

Вучић је рекао да није довољан само ауто-пут, већ да им се приближи ауто-пут.

– Ово ће много да значи људима из Пазове, Батајнице, Бусија…Баш лепо изгледа – рекао је председник обилазећи Петљу.

Рекао је да ће петља Батајница бити важна и за повезивање са логистичким центром за интермодални транспорт, што ће допрнети развоју и других инфраструктурних пројеката.

Фото: Танјуг/Тања Валић

Петља Батајница укупне дужине 3.5 км

Петља Батајница, укупне дужине око 3,5 км, повезује Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт, са ауто-путем Е-75.

Ово један од значајнијих пројеката на територији Београда, с обзиром да ће петља Батајница повезати насеље са аутопутем и умногоме олакшати свакодневни живот за становнике Батајнице.

Петља Батајница је пројекат на који су грађани Батајнице, Нове Пазове, Земуна, Галенике, Угриноваца чекали скоро читаву деценију.

Посао на изградњи Батајницке петље обавио је аустријски Штрабаг, а укупна вредност инвестиције је око девет милиона евра.

У оквиру пројекта Батајнички булевар иде до раскрснице са Улицом Краља Михаила Зетског. Мост у дужини од 222 метра иде преко пруге и нове саобраћајне везе ка интермодалном терминалу.

Батајнички булевар има и један везни крак, који га повезује са Улицом Краља Михаила Зетског и Локалним путем број 3.

Иначе, интермодални терминал је стратешки пројекат владе због повезивања путничког и железничког саобраћаја. У питању је први српски терминал на коме ће се укрштати трасе теретних возова, камиона и бродова.

Ту ће се обављати сви логистички послови, као што су шпедиција, складиштење, превоз и царина.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)