ГДЕ СУ ДАНАС МАРКО И МАРИЈА МИЛОШЕВИЋ: Слобини потомци живе повучено и далеко од очију јавности (ФОТО)

Novosti online

04. 04. 2021. у 22:44

ДЕЦА покојног председника Савезне Републике Југославије (СРЈ) Слободана Милошевића, Марко и Марија, данас живе повучено и далеко од очију јавности.

ГДЕ СУ ДАНАС МАРКО И МАРИЈА МИЛОШЕВИЋ: Слобини потомци живе повучено и далеко од очију јавности (ФОТО)

Фото: ЕПА/АП

Милошевићев син Марко данас живи у Русији, где је склопио други брак са једном руском професорком, са којом има и ћеркицу. Он је у Русију отишао после 5. октобра 2000. године.

Фото: Предраг Митић

Њега је јавност видела последњи пут на кремацији његове мајке у Русији, 2019. године.

Маркова некадашња партнерка Милица Гајић и њихов син Марко остали да живе у Пожаревцу, где им је Марко наводно преписао кућу.

Фото: АП

Марија Милошевић (53) већ пуних 19 година живи на Цетињу у Црној Гори. Ћерка Милошевића напустила је земљу 2001. године, одмах након што је Милошевић изручен Хагу и од тада живи у суседној држави. 

Фото Архива

Иако већ има потребна документа за путовање ван Црне Горе, према ранијим наводима медија, сва је прилика да неће доћи у Србију. Разлог за то је њен став да је њеној породици "нанета велика неправда". Она је у једној интервјуу рекла да је разочарана односом Србије према њеној породици, те зато не намерава да више икад дође у Београд.

Фото: Архива Новости

- Мени је, у ствари, страшно жао што сам се уопште родила у Београду 1965. године и тамо провела својих првих 36 година. Стално маштам о томе како би било дивно да татини родитељи никада нису отишли одавде и да је тата био на мору те године кад је упознао маму, а да је мама дошла на летовање и да су се они заљубили и да је мама остала овде с татом. Исто бисмо се родили Марко и ја, и сви бисмо били данас срећни и заједно - рекла је једном за српске медије.

Последњи пут се чула са оцем је било у петак увече, 10. марта 2006. године, када јој је рекао: "Сутра ћу ти се јавити раније, јер је субота. Није се јавио", рекла је Марија и додала да сумња у званичне податке о узроку његове смрти.

Говорећи о сахрани оца у дворишту породичне куће у Пожаревцу, Марија је рекла да мисли да нико од њих, ни жив ни мртав, не треба да буде у Србији.

- Има латинска пословица која каже: Незахвална домовино - не заслужујеш ни кости моје - рекла је тада Марија.

Фото: Предраг Митић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО БЕЗБЕДНО ПРЕТИЦАТИ: Возачи, ова правила морате знати! Кључни савети и шта нипошто не смете да радите