ОПТУЖИ СРБИЈУ И ВУЧИЋА И СЛОБОДАН СИ: Генерал Дикић изнео скандалозне детаље заточеништва у Црној Гори - ево шта му је све нуђено

Новости онлајн

01. 04. 2021. у 19:26

ГЕНЕРАЛ Братислав Дикић, који је недавно пред Апелационим судом Црне Горе ослобођен оптужби за наводни покушај државног удара, рекао је данас да су му током процеса нудили да оптужи Србиију и председника Александра Вучића да добије мању казну.

ОПТУЖИ СРБИЈУ И ВУЧИЋА И СЛОБОДАН СИ: Генерал Дикић изнео скандалозне детаље заточеништва у Црној Гори - ево шта му је све нуђено

Фото: Принтсцреен/Хепи

- Прво су почели да се хвале да им је Србија помогла у свему, а онда су измишљали приче и покушали да оптуже Србију, државне функционере Србије, а на крају и председника Александра Вучића. Нудили су ми нагодбу више пута да оптужим Србију и на крају су једноставно одустали - рекао је Дикић.

Некадашњи командант Жандармерије наводи да је имао чак три понуде да лажно оптужи Србију и представнике српског народа.  

- Прво вече су ми одмах нудили слободу и да не будем ни процесуиран. Ту ноћ су ми рекли да треба да оптужим цркву, наше Србе из Црне Горе, господина Андрију Мандића и Милана Кнежевића, али и неке Русе. У споразуму о признању кривице је требало да пише да одлежим три месеца, али су нудили да не одлежим ни дана након признања. Нисам могао никога да оптужим, нисам могао да учествујем у нечему о чему ништа не знам, ја сам све то одбио - каже Дикић и додаје да су му претили казном затвора од 15 година.

Додаје да су месецима покушавали да га наговоре да оптужи Србију и Вучића.

- Трећа понуда је била од децембра 2017. до марта 2018. године, била је проширена, ту је била држава Србија, а ту је био председник Александар Вучић - рекао је Дикић.

Наводи да је разлог његовог одласка у Црну Гору био да посети манастир Острог.

- Желео сам да присуствујем молитви за здравље и да узмем нешто од медикамената који праве, био сам и најављен, то је стварни разлог мог доласка у Црну Гору. Ја да сам хтео да извршим државни удар, не бих прешао границу са својим именом и презименом, још са мојом пријатељицом која ми је била пратња до манастира - рекао је Дикић гостујући на Хепију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)