БИО ЈЕ СИМБОЛ НЕПОКОРНОСТИ: Борислав Милошевић о хапшењу брата - Клинтону и Олбрајтовој је требао у затвору да оправдају своје злочине

Novosti online

31. 03. 2021. у 19:00

ХАПШЕЊЕ Слободана Милошевића је било повезано са спољним притисцима.

БИО ЈЕ СИМБОЛ НЕПОКОРНОСТИ: Борислав Милошевић о хапшењу брата - Клинтону и Олбрајтовој је требао у затвору да оправдају своје злочине

Фото: Принтскрин

Клинтону и Олбрајтовој он је био најпотребнији у затвору. Да би могли себе да оперу, да своје злочине оправдају, исто као и они еврипски лидери који су помогли у бомбардовању и истребљивању Срба.

Овако је, за “Новости”, пре 20 године, хапшење Слободана Милошевића, коментарисао његов старији брат Борислав. Вест је тешко поднео.

- Болно. Нисам очекивао да ће се тако нешто догодити. Поготово не да ће још грлатији постати ови међу нама који, немајући стида и не водећи рачуна о државном интересу, траже да он буде изручен Хашком трибуналу, пошто сам веровао да ће устукнути бар пред ауторитетом председника Коштунице. Хапшење изненађује утолико више што се ствари, после бујице тешких оптужби, своде на то да је Слободан злоупотребљавао положај, под шта се може подвести све што се хоће. Али очигледно је да озбиљнијих доказа његове кривице нема.

Американци су, према његовим речима, дали рок до 31. марта, када је и предузета акција. Пошто тог дана Слободан није ухапшен, Колин Пауел ј продужио рок, обећавши да Вашингтон неће одлучивати о финансијској помоћи СР Југославији до понедељка, да би видели шта ће да се догоди. Тако се, рекао је, показало да је власт извела хапшење због иностране помоћи, а цео свет изручење Слободана Милошевића повезује са Вашингтонском уценом.

Фото: Принтскрин

ЊЕГОВ ЋЕ УГЛЕД ТЕК ДА РАСТЕ

- Његово хапшење је било потребно неким круговима на Западу. Нисам сигуран да је то много везано за нову америчку администрацију, али је Клинтону и Олбрајтовој Слободан Милошевић заиста најпотребнији у затвору. Да би могли себе да оперу, да своје злочине оправдају, исто као и они европски лидери који су помогли у бомбардовању и истребљивању Срба. Притварање бившег лидера не може заменити решавање растућих реалних политичких, економских и социјалних проблема. Од таквог одвраћања пажње народа, ни наша држава ни наши људи неће имати никакве користи.Слободан није стар и он је за своје политичке опоненте најопаснији узатвору. Иако се огромни напори улажу да се он оцрни, историја је показала - народ робијање политичара доживљава као искупљивање грехова. Његов ће углед да расте.

Фото: Принтскрин

ЗАШТО СУ ЗАПАДНИ ДРЖАВНИЦИ СА “ДИКТАТОРОМ” ИМАЛИ ДОБРЕ ОДНОСЕ?

Прокоментарисао је и тврде да су неки сматрали да је Слободан Милошевић био диктатор.

Фото: Принтскрин

- Како је могућа диктатура у вишепартијском систему и без политичких затвореника? Поготово ако су све стратешке и важне одлуке које су донешете пролазиле кроз парламент. И зашто су западни државници после “Дејтона” имали са тим истим “диктатором” добре односе? Диктатора су од њега направили они који су наоружали албанске терористе и извели агресију на суверену европску државу. и данас га таквим праве иако се метастаза албанског тероризма проширила на Македонију и што је регион постао још нестабилнији. А то је управо оно прпотив чега се Слободан борио - рекао је Борислав.

НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ У ХАГУ ТРЕБАЛО БИ ДА СУ КЛИНТОН, ОЛБРАЈТОВА, СОЛАНА

Потез Карле дел Понте да оптужи Слободана и за ”геноцид у Босни”, старији брат покојног председника овако је објаснио:

- То су манвери неких иностраних канцеларија, али и чиновника Трибунала којима су потребни посао, плате и хонорари. Прочитао саму једном извештају да је плата првог адвоката по процесу 19.000 месечно, другог 14.000. Наша штампа, изгледа, на извештај Управе служби унутрашњих надзора УН није обратила пажњу, иако он говори о фактима махинација у МТБЈ чији је буџет пет пута већи од буџета Међународног суда правде у Хагу.

Фото: ЕПА

Намере те госпође још један су доказ да је неким западним круговима потребно да ”проблем Милошевић” држе отвореним, јер се он дрзнуо да Југославију учини независном од истинских диктатора у свету. Он је симбол непокорности коју хоће да униште. Мој син, рецимо, је уверен да више од свох “гура” Немачка. А ја сам уверен да би на оптуженичкој клупи у Хагу требало да седе Клинтон, Олбрајтова, Солана...

СТРАХ ЗА СЛОБОДАНОВ ЖИВОТ

ВЕЋ је било Срба који су оставили живот у Хашком трибуналу. Бојазан шта ће бити са Слободаном, ако буде изручен, показао је и Борислав.

- Ја се већ сада бојим, мада се надам да ће са њим разумно, хумано и по закону поступати. Да ће му као 60-огодишњаку и бившем шефу државе омогућити да се брани са слободе. Морам да додам да ме брине, иако верујем председнику Војиславу Коштуници, да би снаге које у сза изрућење, за продавање Слбодана Милошевића, могле после да владају.

Слободан Милошевић

ИЗРУЧЕЊЕМ СМО ДАЛИ ЛЕГИТИМНОСТ НАТО АГРЕСИЈИ

- БУДЕ ли Слободан изручен Хагу, биће то наше признавање легитимности агресије НАТО и кривице Југославије и за грађанскират у Босни - рекао је Борислав. - И разарање суверенитета СРЈ и морално-политчка капитулација коју нам прави родољуби неће никада опростити. Изручење би оправдало Клинтона и НАТО и помогло да све свале на своје жртве.

Фото Д. Миловановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)