МИЛОШЕВИЋЕВО ПИСМО ЛАВРОВУ ПРЕД СМРТ: Документ који открива начин на који је убијен бивши председник? (ФОТО)

Novosti online

30. 03. 2021. у 16:04

СЛОБОДАН Милошевић написао је уочи смрти, 10. марта 2006. године писмо амбасади Русије и шефу дипломатије Сергеју Лаврову.

МИЛОШЕВИЋЕВО ПИСМО ЛАВРОВУ ПРЕД СМРТ: Документ који открива начин на који је убијен бивши председник? (ФОТО)

Фото: Новости архива

У писму на четири стране, од којих је само прва написана на енглеском, а остале три на српском језику, Милошевић моли руску амбасаду у Хагу да га проследи руском министру иностраних послова.

- Сматрам да је упорно настојање да ми се ускрати лечење првенствено мотивисано страхом да би пажљивом стручном анализом били откривени активни намерни поступци урушавања мог здравља све ово време, а који се не би могли сакрити од руских стручњака.

Фото: Новости архива

И Милошевић износи један пример:

- Из документа који су ми достављени 7. марта види се да су 12. јануара у мојој крви пронашли изузетно јак лек који се користи за лечење лепре и туберкулозе. Иако никакав антибиотик нисам користио свих ових пет година у њиховом затвору, нити сам имао било какву инфективну болест... У сваком случају, они ми убацују лек за лепру, сигурно не могу да ме лече, ни они од којих сам бранио земљу у рату и који имају интерес да ме ућуткају, такође - написао је Милошевић у писму.

- Ја се, поштована господо, осећам веома лоше. Обраћам вам се у очекивању да ми помогнете у заштити од криминалних активности у институцији која ради под знаком ОУН. 

Фото: Новости архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЗИВАМ СВЕ ГРАЂАНЕ НАШЕ ЗЕМЉЕ... Председник Александар Вучић се обратио нацији због фудбалске репрезентације Србије

"ПОЗИВАМ СВЕ ГРАЂАНЕ НАШЕ ЗЕМЉЕ..." Председник Александар Вучић се обратио нацији због фудбалске репрезентације Србије

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић још једном је пружио подршку Србији, пред најважнији меч на Светском првенству у судару са Швајцарском.

28. 11. 2022. у 16:01

Коментари (0)

ПОБЕДИО САМУРАЈА У ДВОБОЈУ: Црногорском официру у руској војсци јапански командант није био раван