ПРВИ САТИ СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА У ЗАТВОРУ: Бивши председник био смештен у самицу од шест квадрата (ФОТО)

Novosti online

30. 03. 2021. у 15:25

СЛОБОДАН Милошевић после хапшења 1. априла 2001. године, смештен је у самицу Централног затвора у Београду.

ПРВИ САТИ СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА У ЗАТВОРУ: Бивши председник био смештен у самицу од шест квадрата (ФОТО)

Фото: Архива Новости/Документација "Борба"

Милошевића су на пријемном затворском одељењу сачекала два стражара, и после остављања каиша, сата и документа, добио је чаршаф, јастучницу, два ћебета и порцију за јело.

Милошевић је боравио у самици дужине три метра и ширине 2, 20. Његова ћелија налазила се у једном од два блока самица, које су непосредно пре хапшења бившег директора РТС Драгољуба Милановића, у фебруару исте године, преуређене и окречене.

Под самице прекривен је линолеумом, а на плафону су уграђене неонке, које су се у целом затвору гасиле у 22 часа, а палиле у шест сати ујутру.

У самици се налази кревет, сто који је причвршћен за под, столица и орман, налик војничком, у коме притвореник држи гардеробу, хигијенска средства и друге ствари.

Поред оскудног намештаја, некадашњи шеф државе је имао и "чучавац" за физиолошке потребе. Изнад "чучавца" је чесма са хладном водом и водокотлићиз кога вири мали канап за повлачење воде. На ћелији у којој је боравио Милошевић су била тешка плава метална врата, а на њима и мали прозорчић.

Како је тада за "Новости" испричао саговорник из Централног затвора, Милошевић је као и други затвореници добијао један канистер са топлом водом, а купао се једном недељно.

Бивши председник није био привилегован ни око шетње у затвору.

Шетао је сам, једном дневно, по 30 минута, у пратњи стражара.

Фото: Архива Новости/Документација "Борба"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)