ЂОРЂЕВИЋ ПРОЗРЕО ЂИЛАСА: Упорно избегава да одговори одакле му 68 милиона долара на 53 тајна рачуна

Новости онлине

29. 03. 2021. у 15:24

ЧЛАН Председништва Српске напредне странке Зоран Ђорђевић је, поводом избегавања Драгана Ђиласа да каже одакле му милионски рачуни у пореским рајевима широм света, рекао да једноставна питања подразумевају и једноставне, лако проверљиве и истините одговоре.

ЂОРЂЕВИЋ ПРОЗРЕО ЂИЛАСА: Упорно избегава да одговори одакле му 68 милиона долара на 53 тајна рачуна

Фото Танјуг

- Примера ради, на питање - да ли ти, Драгане Ђиласу, имаш на 53 тајна рачуна, у 17 земаља, скоро па округло 68 милиона долара - одговор би морао да буде - да. Једно кратко, једноставно, доказиво и истинито - да. Као што би, такође, на једноставно питање - а одакле ти, Драгане Ђиласу, тих 68 милиона долара и зашто се налазе на тајним рачунима и тако „расути“, у толико земаља, одговор морао да гласи - то није све, то је само део новца опљачканог од грађана Србије, у време док сам био истакнути функционер бившег режима, а на тајне рачуне сам га дифузно депоновао у нади да се то неће сазнати. Једноставан, доказив и истинит одговор  - истакао је Ђорђевић.

Ђорђевић истиче да је уместо једноставних и истинитих одговора на једноставна питања, јавност у Србији била у прилици да у једној од емисија на телевизији, како каже, финансираној управо новцем опљачканим од грађана Србије, од Драгана Ђиласа слуша његову добро познату и вешто глумљену жалопојку о томе како је он жртва некаквог политичког прогона, а не истраге надлежних државних органа у вези са његовим „пословним успесима“, за које каже да по свом карактеру имају обележја  неколико озбиљних кривичних дела.

- Замењујући тезе и спајајући неспојиво, Драган Ђилас је, по ко зна који пут, покушао да свом (из)лагању да привид објективности и истинитости, упорно избегавајући да на једноставно питање једноставно и одговори. Мада, разумљиво је и зашто он то не може тако да учини, јер - како једноставно, логично, сваком разумљиво и схватљиво, објаснити порекло толиког новца, како оправдати тајновитост поступка отварања толиког броја рачуна у различитим банкама и у различитим земљама, а притом уједно и не признати да је то новац опљачкан од грађана Србије. Уместо истине, Драган Ђилас је поново понудио лажи и увреде, будаласте и измишљене тврдње о наводној политичкој прогоњености због свог опозиционог деловања (као да за тим, с обзиром на подршку међу грађанима Србије, која је на нивоу статистичке грешке, уопште има потребе), али и претње свима који у његове фантазмагорије не верују, као и онима који су се одважили да његове сумњиве послове и упитно стечену имовину подвргну контроли и дају на увид јавности - претећи да ће, када се он поново врати на власт, сви они завршити у затвору - рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић каже да је уместо једноставних и истинитих одговора, поткрепљених аргументима, Ђилас изнео у јавност компликоване и лажне измишљотине, и то све у емисији чија је једина сврха и идеја да се напада председник Вучић. Ђорђевић истиче да је то урадио са надом да ће некога успети да убеди у то да је те силне милионе, скривене на тајним рачунима, легално, „својом пословном генијалношћу и способношћу“ стекао.

- Јер - он, поред свих баљезгарија и лажи које је изговорио, није рекао да те милионе нема, да не постоје, да нису „његови“ (иако је до њих дошао под крајње сумњивим околностима) - већ да нису тамо где су надлежни државни органи утврдили да јесу, као што није рекао ни где су остали милиони, они који недостају, а за које ће се тек утврдити да постоје, на неким тајним рачунима, у ко зна којим још земљама света. Није први пут да се тајкун овдашњи и политичар у покушају, Драган Ђилас, служи таквим марифетлуцима и у вербалном игроказу покушава да избегне једноставне одговоре на једноставна питања. Покушао је то и ономад, када је у жижу јавности био доспео некакав физички обрачун, који је по својој појавности имао карактеристике породичног насиља, или не баш у свему јасне и легалне ствари за време његовог председниковања Кошаркашким савезом Србије, а о цени градње моста преко Аде да и не говорим, будући да сам уверен да ће надлежни државни органи о том случају тек имати шта да кажу, односно - на једноставна питања пружити грађанима Србије једноставне, доказиве и истините одговоре - закључује Ђорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)