БАЗА ОВК ДОБИЈА ИМЕ ПО ЗЛОЧИНЦУ: Анђелковић - Камп КБС директна претња Србима на северу

Танјуг

27. 03. 2021. у 17:45

ФОРМИРАЊЕ базе Косовских безбедносних снага у Јужној Митровици јесте директна претња Србима на северу, оценио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

БАЗА ОВК ДОБИЈА ИМЕ ПО ЗЛОЧИНЦУ: Анђелковић - Камп КБС директна претња Србима на северу

Фото: А. Станковић

Он је за Косово онлајн истакао је да је то порука да се Албанци спремају "за поход на север, за покушај окупације севера Косова".

"Идеја да се та база назове Иса Бољетинац или Бољетини, како они кажу, по албанском војном лидеру са краја 19. и почетка 20. века познатом по борби против Србије и Црне Горе, али и злочинима над Србима на Косову и Метохији, поготово на граници српског етничког простора на северу Косова, јасно указује да Албанци поручују: пре или касније употребићемо те снаге за окупацију севера", рекао је Анђелковић.

Додао је да Србија због тога не треба да реагује бурно, али да треба да покрене озбиљну међународну акцију и да буде спремна да по потреби и војно брани север Косова.

"Преговори су добри, али је капитуалција неприхватљива. Ако неко буде покушао да освоји север Косова онда се мора поновити све оно што смо имали 2011. године, када је организованим српским отпором спречен поход албанских паравојних формација на тај део наше територије", закључио је Анђелковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)