ЈОШ ЈЕДНА ПОТВРДА ЧЕЛИЧНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА: Вучић и генерал Фенгхе о унапређењу сарадње између Србије и Кине

Танјуг

26. 03. 2021. у 12:29

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић и министар националне одбране Кине генерал Веи Фенгхе разговарали су данас о даљем интензивирању дијалога и унапређењу сарадње између две земље у бројним областима, као и о спремности за даље јачање свеобухватног стратешког партнерства две земље.

ЈОШ ЈЕДНА ПОТВРДА ЧЕЛИЧНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА: Вучић и генерал Фенгхе о унапређењу сарадње између Србије и Кине

Фото: Танјуг

Вучић је пожелео срдачну добродошлицу министру Фенгхеу и нагласио да ће овај сусрет уродити још плодотворнијом сарадњом између наше две земље.

- Уверени смо да ова посета представља још једну потврду челичног пријатељства и свеобухватног стратешког партнерства Србије и Кине, као и знак његовог продубљивања у свим областима - истакао је Вучић.

Додао је да су Србија и надлежни ресори наше земље спремни да заједно са Кином и њеним Министарством националне одбране раде на даљем развоју свеукупних односа две земље, посебно у области војноекономске, војномедицинске и војнообразовне сарадње.

Саговорници су се сагласили да је традиционално пријатељство наших земаља, као и константно продубљивање пријатељских односа добило посебан замах током историјске посете председника Кине нашој земљи 2016. године, чиме је подигнуто на ниво свеобухватног стратешког партнерства.

Вучић је још једном изразио захвалност на помоћи Кине Србији током пандемије Ковид-19, посебно истакавши да је упркос пандемији очуван континуитет дијалога и даљег интензивирања сарадње између две државе.

Саговорници су констатовали да је једна од важних карактеристика наших чврстих билатералних односа и учешће Србије у механизму сарадње између Кине и земаља Централне и Источне Европе (17 + 1), као и иницијатива „Појас и пут“, којима Србија придаје велики значај и подршку.

Председник Србије је још једном посебно нагласио непоколебљив став наше земље када је у питању подршка политици „једне Кине“ и додао да изузетно цени доследан став Кине у погледу поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Истакао је и да је задовољан динамичним развојем војне сарадње и изразио интересовање Србије за њено даље интензивирање. Председник је посебно нагласио да Србија са великом радошћу очекује поновну посету председника Си Ðинпинга Србији када се за то стекну услови, након нормализације епидемиолошке ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)