АМЕРИЦИ СТИГЛО ОЗБИЉНО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: АКО то урадите, сносићете последице

Novosti online

24. 03. 2021. у 10:49

СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Николај Патрушев сматра да, ако САД буду правили проблеме Русији, сами ће сносити одговорност.

АМЕРИЦИ СТИГЛО ОЗБИЉНО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: АКО то урадите, сносићете последице

FOTO: Depositphotos

- Пошто они предвиђају (тешке дане за Русију), значи да их и планирају. Ако планирају, значи да могу то да реализују. Тада ће и сносити одговорност за акције које могу извести - рекао је Патрушев.

Он уверава да Русија није извела никакве непријатељске акције према САД нити то намерава. Она жели конструктивну сарадњу.

- Расположени смо за конструктивну сарадњу која би узела у обзир интересе сваке стране, на равноправној основи - додао је руски безбедњак.

Помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливен изјавио је у интервјуу телевизији MSNBC да администрација америчког председника Џозефа Бајдена сматра да Москва и Вашингтон имају доста несугласица.

- Сматрамо да Русији предстоје тешки дани, пошто постоје питања око којих имамо дубоке несугласице, кораци на које морамо одлучно да одговоримо. Сматрам да можемо сарађивати са Русијом око кључних питања, укључујући сферу атома, где смо пре пет недеља продужили нови Споразум о мерама за даље смањење и ограничење стратешког офанзивног наоружања - рекао је Саливен.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)