ЗЛАТАН КРСТИЋ ОСУЂЕН НА 14 ГОДИНА ЗАТВОРА! Сведоци га нису препознали - али су му Албанци пресудили за наводни ратни злочин

Д. Зечевић

23. 03. 2021. у 16:33

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију изражава најдубље огорчење и протест због срамне казне од 14 и по година затвора на коју је данас пред Основним судом у Приштини осуђен Златан Kрстић због наводног злочина над цивилима.

ЗЛАТАН КРСТИЋ ОСУЂЕН НА 14 ГОДИНА ЗАТВОРА! Сведоци га нису препознали - али су му Албанци пресудили за наводни ратни злочин

Фото приватна архива

Kрстић је, како истичу из Канцеларије за КиМ, осуђен на драконску казну затвора иако га ниједан од двадесетак сведока није препознао као починиоца злочина нити видео у извршењу злочина који му се ставља на терет.

На овај начин њему је ускраћено право на правично суђење, а сам Kрстић још једна је жртва политичког прогона из Приштине.

- Поново се на делу показује да се Србима на Kосову и Метохији суди по етничкој линији, а да судије пресуде доносе без утемељења на чињеницама и доказима. Адвокат кога је Kрстићу ангажовала Kанцеларија за Kосово и Метохију уложиће жалбу на ову пресуду која је драстични пример пристрасности и острашћености судских инстанци у Приштини - истичу из Канцеларије за Косово и Метохију и додају да се оваквим судским одлукама Србима се јасно шаље порука да на Kосову и Метохији за њих нема места, ни права ни правде. Према Србима се исказује отворени анимозитет и нетрпељивост, а ова пресуда као и оне пре ње имаће озбиљне импликације на повратак Срба на Kосово и Метохију.

Иначе, Крстић се терети за наводни ратни злочин над Албанцима у Неродимљу 1999 године, односно како се наводи у оптужници протеривање и паљење њихових кућа иако га ни један од сведока оптужнице није препознао нити потврдио наводе оптужнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)