ПАСТОР О ВУЧИЋУ: Глас разума и брига о интересима своје државе

Novosti online

22. 03. 2021. у 10:03

ПРЕДСЕДНИК Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор изјавио је данас да види сличности између председника Србије Александра Вучића и мађарског премијера Виктора Орбана у томе што сарађују са свима, траже тачке додира, говоре гласом разума и, пре свега, воде рачуна о интересима својих држава.

ПАСТОР О ВУЧИЋУ: Глас разума и брига о интересима своје државе

Фото: Инстаграм

Заступају став да право на интерес није питање величине, него поштовања и припада сваком, без обзира на величину земље, рекао је Пастор за лист Данас и додао да ће им увек помоћи, колико може.

Не мислим да је то аутократија, истакао је Пастор, наводећи да су обојица председници својих странака и да је то "други пар рукава".

Боре се да им странка буде успешна. Али, зар то није посао сваког председника, сваке странке, увек и свугде, упитао је лидер СВМ.

На питање о томе да се у извештају Европског парламента налазе теме попут Јовањице, Крушика, Телекома и да се тражи решење тих афера, Пастор је указао да се све мора расветлити и разјаснити, а тамо где има елемената за гоњење, то државни органи морају перманентно чинити.

У том делу ми је извештај ЕП непотребан и, што се каже - вређа интелигенцију, рекао је Пастор, напоменувши да њега више разочарава укупан извештај, приступ и однос европских институција према региону и Србији.

Тапкање у месту, бескрајност нових услова и захтева, навео је Пастор.

Он је оценио да, ако ЕУ заиста хоће да помогне, то није полигон међупартијског дијалога, јер опозиција увек и свуда, не само у Србији, тражи помоћ са европске сцене.

Покушаће се помоћи опозицији, биће све лепо запаковано у бригу за демократију, падаће крокодилске сузе. Већ виђено, издржаћемо, закључио је Пастор.

(Агенција)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)