ГОСТИ ХИТ ТВИТА САГЛАСНИ: Сваки политичар мора да одговори на питања новинара

Novosti online

21. 03. 2021. у 22:33

ДРУГА тема у вечерашњој емисији Хит Твит је био и напад Драгана Ђиласа на новинарку "Вечерњих новости".

ГОСТИ ХИТ ТВИТА САГЛАСНИ: Сваки политичар мора да одговори на питања новинара

Фото: Принтсцреен/Пинк

Драган Ђилас је организовао конференцију за штампу на којој није хтео да одговара на новинарска питања у вези са афером "Маурицијус". Уз то, новинари "Новости" брутално су извређани.

- Ђилас је показао свој карактер и на такав начин комуницирати показује карактер и менталитет човека. Са 26 година сам постао портпарол странке, држао сам многе конференције и никада овако нисам реаговао. Ово ме враћа на време када је 2008. направљена влада, звали су ме Тадић и Динкић и рекли ми да треба да се донесе Закон о информисању. Рекао сам им да нећу гласати за то, макар ме стрељали. Динкић је скочио на мене, али сам остао доследан! Питао сам их једном да ли су се за ово борили, а они су ми одговорили да су се борили за власт. То је то! - каже Дачић за "Хит Твит".

Истиче да ни амбасадори ЕУ нису стали у одбрану новинарке Новости. Министар Мали каже да није разумео поенту конференције, јер Ђилас није хтео да на истој одговара на питања.

- Рекао је да неће да одговара на питања, а онда и да ће новинари да добију кривичне пријаве. Када су га питали хоће ли на полиграф, рекао је "живот дајем, изјаву за полиграф не". По овоме ће, мислим, остати упамћен. Тај карактер потпуне ароганције и бахатости нема везе са стварношћу! Сваки политичар и поштен човек може и мора да одговори на питања о овом новцу. Мој страх је да то можда не ради намерно, већ да би скренуо тему са новца и да би се заборавило да је прво и основно питање да ли има рачуне и новац на рачунима у иностранству - каже министар Мали.

Мацура подсећа на Радуловићеву аферу, као и његову одбрану нападом. У јавности се, каже, онда више говорило о односу према новинарима, а не о пореском дуговању.

- Ово је суштина конференција које се воде на начин као што ју је водио Радуловић. Политичари имају обавезу да одговарају на питања - рекла је Мацура.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)