ЂИЛАС ЈЕ ДРЖАО МОНОЛОГ, ТО НИЈЕ БИЛА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ: Андријана Нешић на ТВ Вести о данашњем нападу Драгана Ђиласа на новинаре

Novosti online

18. 03. 2021. у 20:47 >> 23:30

ДОКУМЕНТОВАЛИ смо све што смо изнели, ни једну неистиниту чињеницу нисмо рекли, казала је Андријана Нешић помоћник главног и одговорног уредника и новинарка "Вечерњих новости" за ТВ ВЕСТИ, а поводом најновијих доказа о банковним рачунима Драгана Ђиласа у иностранству.

ЂИЛАС ЈЕ ДРЖАО МОНОЛОГ, ТО НИЈЕ БИЛА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ: Андријана Нешић на ТВ Вести о данашњем нападу Драгана Ђиласа на новинаре

Фото: Принтскрин

- Данас сам сазнала да ће против нашег истраживачког тима бити подигнута оптужница - рекла је Нешић.

Како је рекла, мислила је да долази на конференцију за медије, а уствари је, додаје, то био монолог Драгана Ђиласа.

- Милисли смо да долазимо на конференцију за новинаре, а заправо је Драган Ђилас одржао монолог где је главна тема био удар на "Вечерње новости", где нас је господин Ђилас оптужио да смо слагали и да смо фалсификатори, иако је то потпуна неистина. Све смо документовали и ниједну неистиниту чињеницу нисмо изнели. Такође, на све начине је на тој такозваној конференцији покушао да нас дискредитује, да дискредитује 67. година рада и постојања "Вечерњих новости" - рекла је Нешић.

На питање Срђана Предојевића, на која питања није добила одговор од Драгана Ђиласа, Нешићева је рекла:

- Поставила сам једноставно питање - да ли има рачун у Хонг Конгу. Такође, питала сам, позивајући се на истраживање Крика из 2018. године, да ли је Ђилас био сувласник 26 фирми у време кад је био градоначелник. Одговор нисам добила, али је уследио напад и захтев да се извиним њему за, како је он рекао, лажи. Дакле, ово је био само покушај да се зауставе писања Новости на тему коју смо покренули и дискредитује наш рад - рекла је Нешић.

Она је навела да је Ђилас био врло непријатан и да се јако ружно понашао и обраћао новинарима, те описала како је викао на новинарку која је седела испред ње, без да јој да одговор на постављено питање.

- Консултовали смо се са адвокатима и све ћемо полако решавати. Ми смо изнели податке до којих смо дошли, наш циљ је да се истина сазна, а његов напад сам више схватила као упозорење и притисак на слободно новинарство - рекла је Нешић.

Подсетимо, "Новости" су ексклузивно објавиле документа која доказују да Драган Ђилас има рачун у Хонгконгу на ком се налази око 3,3 милиона евра. Више о томе прочитајте у вести КЛИКОМ ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)