ВУЧИЋ: Неко из врха власти помагао криминалцима у лоцирању и извршењу убиства

Novosti online

18. 03. 2021. у 20:37

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је за РТС да у борби против криминала не сме бити од важности ко је члан које странке.

ВУЧИЋ: Неко из врха власти помагао криминалцима у лоцирању и извршењу убиства

Фото: Принтскрин РТС

- Ја вечерас морам да говорим пре свега као председник Републике. Трудим се да најчешће тако говорим, рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин

- И држава мора на такав начин да се постави, тако држава показује да је држава. Тако држава показује да починилац кривичног дела мора да одговара без обзира на партијску књижицу.

- Борба против организованог криминала је тешка - рекао је Вучић.

- Решили смо и решићемо тек многа убиства из прошлости, али ме брине оно што се дешавало деведесетих. Славко Ћурувија је био на пуним мерама праћена и надзора кад је убијен, јер је неко повукао те мере. У последњих неколико година имамо најмање три случаја убистава, двојице лица директно из кримогене средине и једног лица које је адвокат, а сва та три лица била су на мерама.  Од 2000. до 2010. било је 15 таквих убистава, да су та лица била праћена, ти људи су убијани усред улице. Значи да је неко из врха власти помагао криминалцима у лоцирању и извршењу убиства - рекао је он.

Немам показатеље да је неко из политичке власти учествовао у томе, додао је.

Нико неће бити заштићен ако је учествовао у криминалу.

- Знају они на кога мислим, и ко је увезан са тим људима и знају о којим убиствима је реч - рекао је Вучић.

- Приметио сам да неки живе изнад. Неки већ нису на функцијама, неће ни бити, неки су већ изгубили те функције. Биће смењени неки, биће великих промена у СНС-у и на Конгресу странке, то је друго питање - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)