РАЧУНИ У ПРЕКО 15 ЗЕМАЉА СВЕТА: Синиша Мали показао папире који потврђују колико милиона евра има Ђилас на Маурицијусу (ФОТО)

Новости онлајн

17. 03. 2021. у 19:15

ГОСТУЈУЋИ у специјалном издању "Националног дневника" на ТВ Пинк Синиша Мали, министар финансија, је запитао Драгана Ђиласа да ли има новац на Маурицијусу и да ли је заиста реч о износу о којем су медији известили.

РАЧУНИ У ПРЕКО 15 ЗЕМАЉА СВЕТА: Синиша Мали показао папире који потврђују колико милиона евра има Ђилас на Маурицијусу (ФОТО)

Фото: Принтсреен/Пинк

- Реч је о великом износу новцу, а постоји на десетине рачуна у преко 15 земаља света. Овакву хоботницу прави само неко ко хоће да нешто сакрије и реч је о огромном новцу који је неко зарадио, отео док је био на власти. У то време је новац изнесен и стајао је ван домашаја наше земље - каже Мали.

Мали је показао и папире који потврђују колико милиона евра Ђилас има на Маурицијусу.

Данима нас, каже Мали, Ђилас убеђује да нема рачун на Маурицијусу, а сада се показало да их има два и то са преко 5,7 милиона евра.

- Смеје се у лице свим грађанима, а лепо га је Вучић упозорио да не испадне да ипак има рачун и да на њега има овлашћење. Ово је огроман проблем - изјавио је Мали.

Фото: Принтсреен/Пинк

Истиче да лидер ССП лаже, да су папири и документа ту, а да на друго светло на све баца однос са Драганом Шолаком.

- Годинама уназад слушамо да не постоји однос између њих двојице, а постоји од 2014. године - каже Синиша Мали.

Истиче да се ради о интересној групи која располаже огромним новцем, који се крије. Није чудо, каже, што желе да сруше Вучића.

Фото: Принтсреен/Пинк

- Докази су ту, папири су ту, а шта год друго Ђилас рекао, лаже - каже Синиша Мали.

- Један од основних индикатора за прање новца јесте сложена структура, велики број рачуна, огроман новаца у више земаља, а све то не одговара пословном моделу - каже министар финансија.

- Питање је да ли је Ђилас имао оволики новац на Маурицијусу и када - запитао је Синиша Мали.

Стекли су се сви услови да Управа за спречавање прања новца провери овај случај и ово мора да се разјасни, изјавио је Жељко Радовановић из Управе за спречавање прања новца.

Фото: Принтсреен/Пинк

Радовановић каже да, поред ових индикатора, важну улогу има то што се ради о политички експонираном лицу.

- Ако имамо сумњу у извршење кривичног дела, можемо да привремено ограничимо располагање средствима, а уколико се постоји сумња у извршење неког кривичног дела, односно криминалне делатности, новац се може трајно одузети - каже Радовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)