ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ АБУ ДАБИЈА: "Није први пут да ме оптужују, када се докаже да лажу - завлада тишина"

Новости онлине

10. 03. 2021. у 21:56

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се вечерас из Абу Дабија, и том приликом је говорио о нападима мафијаша и политичких криминалаца на државу Србију, који се појачају сваки пут када отпутује из земље.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ АБУ ДАБИЈА: Није први пут да ме оптужују, када се докаже да лажу - завлада тишина

Фото: Принтскрин

Председник Вучић је на почетку обраћања говорио о актуелној посети Уједињеним Арапским Емиратима и Бахреину, и рекао је да га чекају важни разговори са лидерима две заливске краљевине које су нам свесрдно помагале током пандемије.

- Имамо много тема, са мном је и министар Недимовић, желимо да се шириомо и на арапско тржиште, пре свега да извозимо наше пољопривредне производе у ове пријатељске земље. Покушаћемо да за наше сељаке обезбедимо што боље услове. Ми имамо велике пројекте са Емиратима и Бахреином, од Београда на води до Ал Дахре, као и разговоре око Ер Србије. У фокусу наших разговора ће бити и прављење нове зелене агенде за Србију, да наши нови партнери улажу у обновљиве изворе енергије - рекао је председник.

- Дошли смо да обавимо важне ствари, за три дана ћемо посетити две земље. И као да неко, и у Србији и у региону, гледа на сат када ћу да напустим земљу, па да крену да праве разне лудости - казао је председник.

Вучићев одговор Даки Давидовићу

Поводом изјаве контроверзног бизнисмена Миодрага Даке Давидовића, који је оптужио Вучића да је организовао атентат на њега, председник је рекао да су то страшне и тешке речи, и да иза свега стоји жеља Давидовића да помогне Ђукановићу.

- Када су ми рекли да ће ме на отварању споменика Стефану Немањи чувати тридесет снајпериста, мени није ни пало на памет да кажем да Беливук спрема атентат на мене. То су тешке речи да би се изговориле олако, без доказа. Што се тиче Давидовића, није он то говорио због себе, већ да би помогао Ђукановићу. Зато је завладала нервоза. Ствар је у томе што Србија неупоредиво брже напредује од свих, и то је корен проблема са којима се суочавамо и земља и ја. Та његова изјава је толико глупа и бесмислена, и ја само желим да се захвалим епископу Јоаникију што је реаговао и демантовао - каже председник.

Он је рекао да није први пут да га нападају таквим изјавама, и подсетио да су њега лично оптуживали и за убиство Оливера Ивановића.

- Када се буде испоставило да је све лаж, онда ће рећи да се ништа није догодило, и идемо даље. Сећате се колико су оптуживали Милана Радојичића за убиство Ивановића, а сада када и Приштина повлачи оптужницу, завладала је тишина. Лаж је постала главни метод њихове борбе, и они неће да руше само мене, већ и Србију - нагласио је Вучић.

Напади су најјачи када Србија напредује

Он је казао да су напади најјачи управо онда када Србија показује напредак.

- Црна Гора нам је бежала за плате, а сада смо далеко испред њих. Заостајали смо 70 евра за БиХ, а данас смо 70 евра испред њих. Када то видите, када видите да смо први по броју вакцинисаних, да градимо путеве и болнице, када видите да показујемо способност да напредујемо, и држимо се као суверена земља, онда схватите да је многима у интересу да нас нападају - истакао је Вучић.

Председник је, поменувши кампању против филма "Дара из Јасеновца", рекао да многи у иностранству, али и у нашој земљи, мисле да Срби могу да буду само негативци, а не и жртве.

- Ја сам добио савете од веома важних људи, али нећу вам рећи од кога. Тражили су од Србије да будемо скромнији и понизнији, рекли нам да не смемо ми да делимо вакцине, нити да помажемо другима. Показали су нам последњу клупу, и рекли да не смемо да се такмичимо са одликашима. Хоће да нам запуше уста и спрече нас да будемо успешни. Али ми јесмо све успешнији. Желе од нас да будемо неспособни, да останемо мали, а не да помажемо некоме и да штрчимо. Јел кад штрчимо, оде глава. Мислим политички, али то политички некада може да буде и физички - рекао је председник.

Он је поновио да људи у Србији морају бити свесни да смо успешни, и да зато желе да нас руше на свим фронтовима, и да нас врате у двехиљадите и деведесете године.

- Хоће да нас врате на губитнички колосек, смета им када наша земља јача. Да не говорим колико смо војно ојачали. Када чујем разне изјаве, испада да смо тенковима кренули на Црну Гору. А ја нисам ни педесети део изјава дао колико су о нама причали у Црној Гори. Желим да објасним људима зашто се ово дешава. Зато што многи не желе да се чује како ћемо од Београда до Новог Сада ићи за 20 минута, како ћемо имати најбоље путеве и болнице у Европи - казао је он.

Председник о војној спремности Србије

Вучић је прокоментарисао и нову ранг листу земаља по војној спремности, где је Србија први пут испред Хрватске.

- Хрвати имају озбиљну војску, и сви у региону се наоружавају. Нећемо ваљда да останемо слаби, ако се наоружавате то радите да сачувате од потенцијалне агресије своју земљу. Ми нећемо никога да нападамо, нити планирамо било какве интервенције. Хрвати су страховито јаки, и ја им честитам. Али много смо јачи од њих по питању војне авијације. И то није звецкање оружјем, ви морате бити јаки да неко не би убијао ваш народ - казао је председник.

Фото: Принтскрин

Најновије информације о рату против мафије

Вучић је говорио и о саслушањима Вулетића и Папића, као и новим доказима до којих је полиција дошла у рату са мафијом.

- Немојте да очекујете да у борби са мафијом не добијете одговор. Ја сам то рекао и када је Мишковић ухапшен, иако он није у истом рангу као ови мафијаши. Говорио сам да ће улагати новац против нас, а то је само ситница у односу на све ово. То је ситница у односу на то када изађете против ових који скидају главе. А не скидају тако да вас упуцају, већ их одсецају. Можете ли да замислите да неко некоме одсече главу. Ми смо у овим телефонима пронашли слике још једног тела, као и припреме, планове и многе друге доказе. Нашли смо упутства како се транжира и одсеца људско месо, одсецају главе - казао је он.

Председник је говорио и о случају Горана Папића, бившег заменика начелника СБПОК који је приведен на саслушање. Он је подсетио да се Папић сликао у ферарију од 400.000 евра, и открио чије је то возило.

- Није проблем ако ви зарадите за ферари, па се возите и сликате. Али проблем је ако тај ферари припада извесном Бајрамију, који са Насером Кељмендијем дилује дрогу. Поставља се питање шта српски полицајац ради у колима једног Бајрамија. И када поставите таква питања, када виде да држава креће на њих, они крећу у контранапад. Баш зато желе да униште живот и мени и мојој породици и мојој деци. Нажалост у томе учествују и неки људи којима сам веровао. У једном тренутку сам бежао од тога да чујем истину, да и моји сарадници могу да буду одговорни за такве гадости. Ја већ годину и нешто дана знам све, ко са ким сарађује. И живим са тим, и не могу да вам објасним колико се мучим, пошто сам ја те људе бирао - објаснио је он.

Вучић је упозорио све криминалце и мафијаше да су погрешили када су ударили на државу Србију.

- Оваквих покушаја рушења државе нема без иностраног фактора. А рећи ћу вам због чега сам још крив. Видите, неки људи су научили да ви правите нагодбе са њима. Кажу вам: "Еј, ти мораш да нас слушаш или ћемо објавити нешто о теби и твојој породици". Запитајте се зашто сам ја једини политичар који је нападан у најпрљавијем гласилу у овом делу Европе, какав је "Таблоид". Шта мислите зашто? Па зато што ја не пристајем на уцене ни на договоре са мафијом. Не пристајем на труле компромисе, нећу да радим ништа из страха - казао је председник, и послао оштру поруку свима који мисле да могу да руше државу:

- Моја порука главосечама и криминалцима, и свим онима који нам трују децу дрогом: Можете да радите шта год хоћете, али вам ја саветујем да покушате да ме склоните на неки други начин. Пошто вам се ја нећу покорити, и борићу се против мафијаша, тајкуна, криминалаца и лопова. И гробови моји бориће се са вама. И гарантујем нашем народу да ћемо се изборити са свим - нагласио је Вучић.

Фото: Принтскрин

Вучићева порука свима из државног врха који су сарађивали са мафијом

Председник је рекао да је и он правио грешке, попут именовања погрешних људи, али се борио за то да Србија напредује, и да неће одустати са тог пута.

- Јесам ли грешио? Јесам. И зато ће странка коју водим положити рачун народу. Да ли ће нам замерити или не, то је на њима. Али да нагласим, потпуно је јасно да недодирљивих неће бити, и акције које ћемо предузети ће бити озбиљне и оштре. Осетиће сву моћ државе - истакао је председник.

Вучић је казао да је свима потпуно јасно зашто су многи у последње време, попут Вулетића, одбили да буду саслушани на полиграфу. Председник је такође рекао, по питању прислушкивања њега и његове породице, да су постојали људи који су требали да га заштите, а то нису урадили.

- Рекли бисте аматеризам и катастрофална погрешка. Али није то, поготово када узмете у обзир и страни фактор. Неће Србији да опросте то што имамо улице хероја са Кошара, што обележавамо Олују и друге злочине над нашим народом, што више не савијамо главу - казао је председник.

Он је истакао да неће да се игра речима и да пореди нападе на њега и атмосферу која је стварана пре убиства премијера Ђинђића.

- Ја сам остварио највећи део циљева који су зацртани. И поносан сам на то. Убеђен сам да ћемо за у наредним годинама наши успеси ући у уџбенике. Завршили смо Храма Светог Саве, градимо нове ауто-путеве, болнице, улажемо у културу, снимају се нови филмови. Помажемо више него ико нашем народу у региону. Сада смо уговорили да буквално издржавамо четири општине у РС: Дрвар, Костајницу, Дубицу и Невесиње. Поносан сам што смо смањили јавни дуг, што отварамо нове фабрике. Нећу да дозволим да мафијашка банда поквари тај пут Србије унапред - казао је председник, и нагласио да народ види напоран и свакодневан рад, као и напредак који је резултат тог рада.

Председник о случају "Крик" и везама са Беливуком

Председник је затим одговорио и на чињеницу да је Вељко Беливук препоручивао оцу једног убијеног младића да се обрати "Крику".

- Много је тешко било гледати тог родитеља, који је чак у једном тренутку рекао да се плаши да му је син нестао у полицији. Ја не желим да верујем у то, али се сви народи оца поменутог младића испитују. Али замислите каква би хајка била да је Белиук рекао оцу тог младића да се јави Пинку, а не крику. Можете ли да замислите како би реаговали сви ти медији и стране амбасаде. Али ја апелујем да пустите "Крик" да ради свој посао, то је одлика демократије, и имају право да раде свој посао како хоће. Може да им буде извор чак и Беливук, али не могу да спрече људе да причају о томе - рекао је председник.

Фото: Принтскрин

Одговор на оптужбе Маринике Тепић

Вучић је, на оптужбе Маринике Тепић која је рекла да је прислушкиван зато што је разговарао са Мишом Вацићем, одговорио да је хиљаду пута разговарао са Вацићем, као и да се јављао и људима који су гори од њега, попут Јеремића и Ђиласа. 

- Ја сам пристојан човек, јавим се увек. Само да скренем пажњу на једну важну ствар. Они су данас први пут признали да је њихов највећи политички противник незаконито прислушкиван. Да се разумемо, да сам причао са црним ђаволом, одмах је морало да престане прислушкивање. Таква су правила. И ја сада имам контрапитање за ту госпођу. Да ли сте месецима размењивали информације са једним панчевачким нарко дилером? Сваки дан. Ја ту госпођу, која је запослена у фирми Драгана Ђиласа, питам да ли је тачно да има рачуне на Маурицијусу. Имате ли рачуне у Швајцарској - запитао је Вучић, и рекао да он, за разлику од најгласнијих политичких противника, нема рачуне нигде.

Председник је прокоментарисао и сутрашњу насловну страну "Данаса", на којој пише да 90 одсто људи у Србији не живи "Вучићев добар живот".

- Ја сам свестан тога да одређени људи не живе онако како желе да живе. Али имамо мир, увећане плате и пензије, за разлику од њиховог времена, када су носили паре на Маурицијус. То су тако драматичне промене на боље да је то готово невероватно. Погледајте колико су нам пензије порасле. Ми данас убиремо плодове тешког рада из 2015. и 2016. године. Увек морате да радите тако да жањете сутра - казао је он.

Вучић је нагласио да је разлика између њега и оних који га нападају у томе што он живи за Србију, и да га не интересује шта о њему причају сада, већ шта ће причати за педесет година. Додао је и да никада неће дозволити да мафија уништи све што је постигнуто.

- Исећи ћемо мафијашку хоботницу, и посећи ћемо оне који мисле да могу да владају Србијом, и то за туђ рачун и за туђе интересе - закључио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)