КО ЈЕ ХРВАТ КОЈИ ЈЕ СРАМНО НАПАО СРБЕ И ВУЧИЋА? Познат по великом скандалу, своју усташофилију замаскирао "војном историјом" (ФОТО)

Новости онлине

08. 03. 2021. у 19:23

КО ЈЕ ХРВАТ КОЈИ ЈЕ СРАМНО НАПАО СРБЕ И ВУЧИЋА? Познат по великом скандалу, своју усташофилију замаскирао војном историјом (ФОТО)

Фото: Принтсцреен

ТЕКСТ хрватског новинара Звонимира Деспота, који је у Вечерњем листу безочно напао српски народ и председника Александра Вучића, изазвао је бес домаће јавности.

- Вучић је психопата! Вучић је екстремно искомплексиран, посебно када су у питању Хрвати и Хрватска. Стална смо му мета, четник хушкач био и остао. Али његова ратно-хушкачка улога, али и начин вођења државе данас, не смета у Србији људима да га бирају за председника. То довољно говори не толико о Вучићу колико о његовим бирачима. И опет се само може закључити - какав народ, таква власт. Нема ту помоћи - написао је Деспот.

Фото: Принтсцреен

Повод за овакав текст је Вучићев интервју за ФацеТв, где је председник Србије отворено говорио о свим питањима везаним за, понекад тешке, односе балканских земаља.

Питање је какав човек у таквом интервјуу може видети четничку реторику, и још то искористити да нападне цео српски народ.

Ко је Звонимир Деспот?

Деспот је новинар, историчар, публициста и колумниста "Вечерњег листа", који је познат и по књигама које издаје његова издавачка кућа "Деспот инфинитус".

Као што се може видети на сајту те издавачке куће, у питању је класична усташофилија и историјски ревизионизам упакован у обланду "стручне војно-историјске литературе". Корице и наслови књига вам све могу рећи.

Такође је познат и као уредник часописа "Војна повијест", чија је насловна страна 2013. године изазвала скандал у Хрватској. Њу је тада красио усташки злочинац Јуре Францетић - ваљда прави пример "часног хрватског војника".

Фото: Принтсцреен

Деспот је ипак у једној ствари у праву - какав народ, таква власт. Питање је само какав је то народ који је успео да изнедри Павелића, Францетића, Степинца и остале "великане тисућљетње културе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Kole

09.03.2021. 14:38

Bolje bi mu bilo da kao konvertit i neznalica, uđe u bilo koji sajt o pobijenim u Jasenovcu i vidi da se u svakom od njih pojavljuje sa imenom oca, mestom rođenja i godištem od 17 do čak 45 ljudi s prezimenom Despot, a baš iz mesta odakle je on, kao i okolnih krajeva! Pohrvaćeni, glumi većeg katolika od Pape...

buki

09.03.2021. 14:57

Nijedni izbori u Srbiji od 2.000-te (a ni pre toga) nisu pominjali susedne narode, niti ih koristili u bilo kom obliku za osvajanje glasova. Sukobi i pljuvanja su uvek međustanačka i odnose se samo na zbivanja u Srbiji. To dobro znamo svi koji učestvujemo u tom procesu, ali isto znamo da u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori se izborni program zasniva skoro i isključivo na omalovažavanju Srba i takmičenju u mržnji prema nama. Gledamo to decenijama i mislimo proći će ih valjda nekad, a sad od lokalne budale doživimo da nas optuži za ono što svi drugi osim nas rade sve vreme. To je valjda trend, da druge optužiš za ono najgore što sam radiš, kao što SAD posle toliko razaranja, ubijanja nevinih i uranijumskog trovanja preživelih, bez trunke blama, optuži Ruse za nekakav maligni uticaj na Srbe. Šta možeš reći takvim bolesnicima, osim da potraže pomoć, za svoje i dobro svoje dece?