МАЈА ГОЈКОВИЋ О ОБРАЋАЊУ ПРЕДСЕДНИКА: Послата јасна порука да је држава спремна за борбу против организованог криминала

Танјуг

06. 03. 2021. у 23:20

МАЈА ГОЈКОВИЋ О ОБРАЋАЊУ ПРЕДСЕДНИКА: Послата јасна порука да је држава спремна за борбу против организованог криминала

Фото Министарство културе

ПОРУКЕ председника Србије Александра Вучића и резултати надлежних државних органа јасна су потврда спремности и озбиљности државе да одлучно настави борбу против организованог криминала, који угрожава стабилност читавог нашег друштва.

То је изјавила потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић после вечерашњег обраћања председника Вучића.

- Ово је уједно и прекретница у даљем обрачуну са криминалним групама и борби против спреге криминалаца са појединим структурама у државним институцијама. Постигнути резултати и снажна порука да нема заштићених и да ће сви који су укључени у криминалне радње без изузетка сносити законске санкције најбољи је одговор свима који су мислила да Србија нема снаге за ову борбу -, поручила је Гојковић поводом државања седнице Савета за националну безбедност.

Како је саопштено из Министарства културе, она је истакла да пружа пуну подршку председнику Србије и свим државним органима у одлучној намери да се до краја избори са мафијашким групама, свесни свих ризика и опасности које та борба носи, јер, како је истакла, ''сви знамо да се организовани криминал неће лако повући и одустати од огромних интереса које има''.

''Очекујем да ће државни органи наставити са прикупљањем доказа и утврђивањем пуне истине, и пре свега, мотива нелегалног прислушкивања председника Републике Србије, без икаквог правног основа, као и ко је пратио и угрожавао породицу председника. Као и сви грађани згрожена сам свим оним што се дешавало, а што је вечерас целокупна наша јавност могла да види'', навела је Гојковић.

Додала је да је, без обзира на свирепост слика које смо гледали, уверена да је заиста важно што су грађани имали прилике да се сами увере колико су опасне ове криминалне групе и за друштво, државу, стабилност и нашу будућност.

- 'Сигурна сам да грађани Србије препознају напоре председника и свих професионалних и одговорних службеника да се стане на путу овом злу, јер Србија не може бити место за њихове прљаве послове! - истакла је министарка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)